PUBLICITAT

Vila diu que l''huissier' serà una realitat a començament d'any

  • Montanya insisteix en la necessitat d'aprovar un codi de procediment civil
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Vila,al jurament d'ahir. Foto: ANA / M. T.

El ministre d'Interior i Justícia, Marc Vila, va explicar ahir que la figura de l'executor de sentències, que és una de les prioritats del Consell Superior de la Justícia (CSJ), podria començar a funcionar a començament del 2012, mantenint així el calendari que ja va fixar l'anterior Executiu. De fet, el president del CSJ, Lluís Montanya, va assegurar que aquesta és una de les qüestions més urgents que ha de tractar el nou Govern, ja que el nombre de causes cada dia va en augment i, si es manté el ritme, s'assoliran a finals d'any les 80.000 causes. Vila i Montanya van fer aquestes declaracions en el marc del jurament de renovació de dos magistrats del Tribunal Superior: Eulàlia Amat i Josep Maria Pijoan.

El ministre va dir que, tal com portaven en el programa de Demòcrates per Andorra, l'executor de sentències –o huissier– és una prioritat per al Govern i va afirmar que l'objectiu és poder tenir la qüestió enllestida a finals d'any per tal que comenci a funcionar a principis de l'any vinent.

ALTRES PRIORITATS DEL CSJ/ A banda d'aquest tema, el president del Consell Superior de la Justícia, Lluís Montanya, ha recordat que per l'organisme, les altres matèries urgents que cal tractar amb el Govern són l'aprovació d'un codi de procediment civil i la creació d'una llei que reguli la carrera judicial.

Pel que fa a la primera qüestió, el president del Consell Superior de la Justícia va recordar que, si es pot tirar endavant un codi de procediment civil, això «ens solucionarà una infinitat de problemes», ja que aquesta matèria es va regular en el moment de fer la Constitució i es va fer «massa de pressa».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT