PUBLICITAT

La FACA preveu un estiu «magre» per la poca afluència

  • Els hotelers esperen «almenys no empitjorar» resultats durant la temporada
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La presidenta de la FACA, Venable. Foto: TONY LARA

La presidenta de la Federació d'Associacions de Comerciants d'Andorra (FACA), Susagna Venable, ha avaluat negativament les previsions per aquesta temporada estival. Segons va manifestar en en declaracions a l'ANA, els comerciants estan passant l'estiu «com podem» perquè «les expectatives no són bones, encara que sembla que comença a venir una miqueta més de gent, però no és com altres anys». Venable va assegurar que des del sector només poden fer dues coses: «fer bons descomptes» i oferir «articles que agradin» als visitants. De la seva banda, el portaveu de la Unió Hotelera d'Andorra (UHA), Joan Anton Azurmendi, va assegurar que els hotelers confien en «no empitjorar» la seva situació el que queda d'estiu.

Pel que fa a la relació amb el Govern i possibles campanyes de reactivació comercial, Venable va afirmar que «encara no ens han dit res», però sí que els han comentat que «estan treballant en alguna cosa, però no sabem el què». Que no hi hagi una campanya a l'estiu per part del Govern és un fet comprensible segons Venable: «No han tingut temps per treballar-ho, entenem que tot s'ha de treballar i s'ha de fer de mica en mica i fa dos dies que han entrat i en dos dies no es pot fer una supercampanya».

En aquest context, Venable va dir que l'estiu es presenta «magre» i que l'afluència de turistes el mes d'agost altres anys «ha passat a la història» perquè «la tendència és a la baixa» per múltiples raons. Per part del sector no s'està treballant en una acció concreta ja que estan «a l'espera de què ens proposen des del Govern i treballar conjuntament amb ells».

ELS HOTELERS/ De la seva banda, el portaveu de la Unió Hotelera d'Andorra (UHA), Joan Anton Azurmendi, va comentar que l'ocupació del juny ha complert més o menys amb les expectatives, però que la primera quinzena de juliol ha estat «justeta», i ara es confia que durant la segona «millori una miqueta» i que «el que queda d'estiu no vagi pitjor que l'any passat».

Així doncs, els hotelers es proposen «no empitjorar» resultats perquè això és «sempre el primer» i «tenir la confiança que podem millorar». Azurmendi va assegurar, a més a més, que esdeveniments com les estades esportives del Campus Nike són iniciatives bones que s'han d'explotar més. «Això és el que fa una mica mentalitzar-nos que el concepte va variant i que hem d'usar tots els ventalls possibles i diferents del turisme», va remarcar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT