PUBLICITAT

Els preus baixen un 0,1% al juny i situen l'IPC anual en el 2,5%

  • La roba, la salut i l'alimentació mantenen un efecte moderador
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Els preus van baixar un 0,1% al juny, deixant l'Índex de Preus al Consum (IPC) anual en el 2,5%. Així ho va fer públic el Departament d'Estadística. La variació acumulada al mes de juny era del 2,2%. Les dades assenyalen que el grup béns i serveis diversos manté un comportament a l'alça, mentre que els grups que tenen un efecte moderador són roba i calçat, ensenyament, mobles, hoteleria i restauració, salut, alimentació, transport, habitatge i esbarjo.

La variació mensual del mes de juny és del -0,1% (juny 2010, 0,1%), de manera que fa baixar dues dècimes la variació anyal de l'IPC de juny 2011, situant-la al 2,5% (maig 2011, 2,7%). La inflació subjacent –en la que no es tenen en compte els productes frescos i energètics– registrava una variació mensual del -0,1% (juny 2010, -0,1%), de manera que la variació interanual va ser del 0,5%. Així al juny, la diferència entre l'IPC i la inflació subjacent és del 2%.

Per grups, l'IPC mensual va rebre les aportacions positives de l'alimentació, el transport, i els béns i serveis diversos. En canvi, els grups roba i calçat, habitatge, mobles i esbarjo, van suposar aportacions negatives. Els grups salut, ensenyament i hotels i restaurants no van tenir aquest juny cap repercussió en l'índex.

En relació amb els països veïns, l'IPC interanual d'Espanya del mes de juny va baixar tres dècimes i se situa al 3,2% –encara força per sobre de l'índex andorrà–, després de registrar una variació mensual del -0,1% (juny 2010, 0,2%). Pel que fa a França, l'IPC ha pujat una dècima al juny i ha registrat un 2,1% (maig 2011, 2%). En l'acumulat de l'any, França se situa en un 1,5% i Espanya en un 1,2%. Andorra, en canvi, es troba força per sobre, i és del 2,2%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT