PUBLICITAT

Pere López: «DA juga a la ruleta russa amb el sector del comerç»

  • El PS critica la manca d'un estudi de l'impacte econòmic a les petites i mitjanes botigues
LAIA F. MAROT
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Judith Salazar i Pere López en la roda de premsa d'ahir a la seu central del PS. Foto: ÀLEX LARA

«estan arriscant molt sense valorar les conseqüències». Aquesta és la conclusió a la que va arribar el vocal del comitè executiu socialdemòcrata, Pere López. El PS va advertir ahir del perill de tirar endavant la reforma de la Llei d'horaris comercials sense haver fet prèviament un estudi de l'impacte econòmic, que López considera imprescindible si tenim en compte que implica al principal sector d'activitat econòmica del país. L'exministre de Finances va afirmar que els canvis que comportarà la reforma són «molt substancials» i que tindran un fort impacte econòmic en les petites i mitjanes empreses, que «no tindran prou recursos per poder obrir més hores». La flexibilització horària, doncs, «crearà un desequilibri entre grans superfícies i petits establiments».

El PS va qualificar d'insuficient la memòria econòmica que acompanya el projecte de llei, tenint en compte que les modificacions «canvien totalment les regles del joc del principal sector econòmic del país».

El vocal de l'executi també va subratllar l'impacte social: «S'està demanant als treballadors més hores de feina sense cap ajuda», ja que el Govern «no inclou cap mesura de reforç dels serveis socials, sanitaris o de transport», així doncs, s'exigeix un sobreesforç als comerciants però en canvi no se'ls dóna cap contrapartida.

ROSA FERRER/La primera secretària del partit, Judith Salazar, va explicar que «encara no s'ha fet arribar a Rosa Ferrer la demanda de renúncia del càrrec de cònsol major» després que presentés la baixa del partit, a l'espera que torni de vacances. Des de les eleccions generals, el partit ha registrat quinze baixes d'afiliats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT