PUBLICITAT

Cartell de luxe a la jornada castellera

  • Hi participen la Vella dels Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

La Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Lleida són les tres colles convidades a la jornada castellera que Escaldes-Engordany ha organitzat per aquest diumenge amb motiu de la Capitalitat de la Cultura Catalana. Els representants de les tres colles, que en total portaran més de 600 castellers, van animar ahir al públic andorrà a participar a la jornada, no només per admirar les construccions sinó també per «viure i tocar els castells» i per formar part de la pinya.

La consellera major d'Escaldes-Engordany, Trini Marín, que va acompanyar als castellers durant la presentació d'ahir, va explicar que es tracta d'un acte organitzat en el marc de la Capital de la Cultura Catalana, amb l'objectiu de donar a conèixer una de les tradicions més arrelades a Catalunya i que recentment ha estat declarada patrimoni cultural immaterial. L'activitat tindrà lloc diumenge a les 12 hores a la plaça Coprínceps. En cas de pluja es traslladarà al pavelló del Prat Gran.

L'objectiu de les tres colles és fer una actuació el més lluïda possible i, tot i que no es veuran les construccions més espectaculars, poder completar diversos castells de 8 de gamma alta, a càrrec tant de la colla degana, la Vella dels Xiquets de Valls, com de la de Terrassa. En el cas dels Castellers de Lleida, la colla més jove de les participants, l'objectiu és poder fer un parell de castells de 8 i un castell de 7 de gamma alta, va informar l'ANA.

Els responsables de les colles van assegurar que la jornada serà un referent dins del món del castell, i van animar al públic a viure-la en directe per poder sentir i tocar els castells de prop.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT