Sobrava la segona part

• L'equip de Ferreros rep un gol als 5', domina i busca l'empat fins el descans i acaba pagant tant esforç físic (0-2)

Ruiz (de taronja, d'esquenes) refusa de cap una pilota pressionat per Balali amb Vicente (20), Kiko (7) i el visitant Galván seguint la jugada, ahir. Foto: ÀLEX LARA

El Matecosa Sant Julià no va poder fer gaire per evitar el 0-2 en l'anada de la segona ronda corresponent a la prèvia de l'Europa League que es va disputar ahir, poc després d'una breu pluja que va donar velocitat a l'irregular gespa de l'Estadi Comunal. Després d'una bona primera part dels de Julio Ferreros el Bnei israelià va treure profit de la millor preparació física per sentenciar en el segon temps.

D'entrada va sorprendre la titularitat d'Iguacel en detriment de Sebas com a acompanyant de Riera en la punta d'atac. La resta, tot igual: els habituals i el 4-4-2 amb què juguen els lauredians en la Lliga nacional.

Gairebé dos mesos de treball per als de Ferreros com a preparació per l'eliminatòria, una enorme il·lusió per plantar cara i qui sap si per donar la sorpresa en el primer partit a casa i al minut 5, en la primera jugada de perill, Balali va rebre una passada llarga en profunditat del central Nori, i entrant per l'esquerra a l'àrea va batre creuat Periánez.

Aquest gol ràpid ni molt menys va descomposar un Matecosa que anava amb masses ganes com per enfonsar-se a les primeres de canvi. Va estirar les línies, a pressionar des de dalt i va tenir un parell d'ocasions tan clares com per empatar, mitjançant Jacques. Al minut 5 va engaltar xut llunyà que amb el bot i la gespa molla va fer intervenir Aiyemugba en serioses dificultats; el meta nigerià va respondre refusant a còrner; i al quart d'hora va rematar de cap un servei de la cantonada tret per Peppe per fer lluir el porter del Bnei, pel mateix costat dret però per alt i amb menys potència. El nou tècnic de l'equip visitant, Josef Abukasis, que havia dibuixat un 4-3-3 d'inici, veia que el Matecosa dominava el mig del camp i va canviar al 4-4-2 per evitar el que s'olorava: l'empat.

RECTIFICAR ÉS DE SAVIS / Rectificar va ser de savis perquè l'equip lauredià va deixar d'amenaçar la porteria contrària. Per contra l'autor del gol visitant, Balali, va continuar sent un maldecap per a la defensa del Matecosa. Amb Galván com a acompanyant jugant d'esquenes i recolzant els migcampistes, ell no va parar d'obrir espais caient a les dues bandes. Al minut 35 va rebre entrant en diagonal des de la dreta i, massa escorat, no va poder batre Periánez, qui va refusar amb els peus a còrner. Poc després el meta andorrà va tocar amb la puntera per evitar que el punta israelià fes el segon. Quedaven cinc minuts i cap dels dos conjunts va voler arriscar més: el 0-1 es conservaria fins el segon temps.

¿PENAL A RIERA? / Només arrencar la segona part Riera va protagonitzar una cabalcada al més pur estil Messi, se'n va anar de tres, va entrar a l'àrea i va caure en topar amb un Hadad que cobrint la pilota amb les mans obertes, va poder donar-li un cop de colze. En cas de dubte...

Poc més es va poder veure per part del Matecosa. Les cames van començar a pesar tot i que continuava pressionant en la zona de tres quarts. Això va impedir que el rival construís amb comoditat, però més sencer físicament el Bnei va gaudir d'unes quantes ocasions clares. I de nou a la primera va fer diana. Menashe, de distribuidor, va assistir al letal Balali que colant-se pel mig va forçar el mà a mà. Periánez va salvar la ocasió, el rebuig va tornar a Menashe, que va obrir a la dreta i Mariwkovic, de primeres, va batre Periánez per sota les cames amb un xut ras i sec.

A continuació l'autor del segon gol va perdonar una centrada rassa d'Azuz per la dreta, en rematar a boca de canó alt amb Periánez ja batut. Res més a destacar fins el minut 68, en una acció a pilota aturada que a punt va estar d'acabar en l'1-2. Peppe va penjar la pilota, Ruiz va tocar amb el cap després d'un rebuig al punt de penal i Iguacel al segon pal va rematar en semierrada i Aiyemugba va salvar els mobles.

VINT MINUTS DE PATIMENT / L'onze lauredià ja no podia amb la seva ànima i els últims vint minuts van ser de total patiment total perquè el Bnei va anar descaradament en busca del tercer gol obrint contínuament pilotes als extrems i entrant amb dos o tres jugadors pel centre. Galván al minut 73, Ivaskevicus al 83 i Agaiev al 91 no van encertar però l'eliminatòria està gairebé resolta.