PUBLICITAT

Al voltant de 1.300 empreses ja han dipositat la comptabilitat

  • El Govern engega una campanya per recordar l'obligació de presentar els comptes abans del 31 de juliol
E. O. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Jordi Cinca mostra, ahir, els elements de suport d'una campanya informativa. Foto: ANA / M. T.

Unes 1.300 empreses ja han dipositat la comptabilitat prop de l'Administració. Segons les percepcions del Govern, corroborades per l'Oficina d'Atenció al Petit i Mitjà Empresari i pels col·legis professionals d'economistes i comptables, aquest dipòsit va a «bon ritme». El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, va manifestar l'esperança que «s'assolirà un nombre significatiu» de dipòsits, tot i que serà «difícil» valorar si aquest representa un èxit o no.

A dues setmanes i mitja d'esgotar el termini per complir amb l'obligació de presentar la comptabilitat, al voltant de 1.300 empreses ja l'han dipositada, segons els càlculs exposats per Cinca, en funcions de portaveu del Govern. El ministre de Finances va considerar «difícil» determinar si el ritme de dipòsits era l'esperat, tot i que va reconèixer el sentiment que aquest és «més elevat que l'any passat». En la mateixa línia, va exposar que hi ha un «bon ritme» de demandes d'informació relacionades amb l'obligació de presentar els comptes a l'Oficina d'Atenció al Petit i Mitjà Empresari, i que els col·legis professionals d'economistes i comptables els ha traslladat la «impressió» que els empresaris s'havien «mobilitzat» en el sentit d'informar-se sobre aquesta obligatorietat.

D'aquesta manera, s'espera assolir «un nombre significatiu» de dipòsits, tot i que no es podrà valorar l'èxit de la campanya, ja que no es disposa de les dades relatives al nombre d'empreses exemptes d'aquesta obligatorietat, va exposar el ministre portaveu.

CAMPANYA D'INFORMACIÓ / Per reforçar la idea de la necessitat de dipositar els comptes abans del 31 de juliol, l'Executiu engegarà una campanya informativa imminentment. Aquesta es realitzarà a través de les versions digitals dels rotatius del país, en les pàgines web dels quals apareixerà una menció sobre l'obligació de presentar la comptabilitat. Igualment, es farà una tramesa a «totes les empreses del país» recordant aquesta obligatorietat i exposant els criteris de presentació de la comptabilitat en funció de la mida de l'empresa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT