PUBLICITAT

2 anys i mig de presó i expulsió definitiva per un jove de 18 anys

  • La fiscalia va demanar una pena alta per un delicte major de lesions amb crueltat
LAIA F. MAROT
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els passadissos de la seu de la Justícia. Foto: TONY LARA

El dia 24 del passat mes d'abril un jove va agredir la seva companya amb la que feia una setmana que vivia al mateix domicili. L'acusat va admetre haver escanyat a la víctima i deixar-la anar quan va veure que es quedava sense respiració. La parella es trobava sota els efectes de les drogues i la noia, tot i que en el moment de declarar a la policia va dir haver passat por en la baralla, posteriorment va retirar la denúncia i al judici va admetre sentir-se culpable per haver sigut ella qui el va provocar.

El processat té expedients oberts a la badia des dels 14 anys i actualment està complint presó preventiva. Segons les declaracions del mateix, la parella ja havia viscut diversos episodis de violència durant la relació. Una setmana abans dels fets la víctima va declarar que l'acusat li havia donat un cop de puny als llavis, pel qual van haver de posar-li punts.

Segons la declaració de la metgessa que va fer l'informe, la gravetat de les lesions de la víctima indicaven un alt grau de brutalitat, sobretot al coll, que indicaven que hi havia hagut una pressió forta. A mes la doctora va declarar que la víctima es troba en un estat de dependència emocional, i que per això «s'autojustifica i es culpabilitza». L'informe i el testimoni van ser determinants per justificar la pena que demana la fiscalia, 2 anys i mig de presó per un delicte major de lesions amb maltractament amb crueltat amb perill de mort, ja que per aquest delicte un dels condicionants és l'acarnissament amb crueltat. La fiscalia va justificar la demanda de la extradició definitiva per protegir a la víctima.

LA DEFENSA/ L'advocada va intentar demostrar que el jove actuava de forma agressiva tan sols quan es trobava sota els efectes de les drogues. Ara bé, la fiscalia, basant-se en l'informe del noi, va declarar que no es podia considerar un atenuant ja que «el problema del jove es la impulsivitat», i no les drogues el que el fan ser agressiu. La defensa va considerar que la privatització de la llibertat no ajudarà l'acusat a poder seguir un tractament a l'UCA i que la extradició només és per «treure's el problema de sobre».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT