PUBLICITAT

Ferreros té clar com jugar amb el Bnei: «Mantindrem el nostre estil»

  • El Matecosa afronta l'anada de la segona ronda de l'Europa League «amb la intenció de guanyar el partit»
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El porter Friday ?suplent de Perianes al curs passat? va a buscar una pilota sota la mirada de Matamala, en l'entrenament oficial del Matecosa, ahir. Foto: ÀLEX LARA

Per ambició i principis que no sigui. El Matecosa Sant Julià sap que es molt inferior a l'Hapoel Bnei Sakhnin, el seu rival en la segona ronda de la UEFA Europa League. Las diferències entre els dos equips són les de sempre quan parlem d'un equip andorrà: amateurs contra professionals. Però Julio Ferreros, tot i així, té clar com jugar-li avui al conjunt israelià en el partit d'anada a l'Estadi Comunal (19.00 hores): «Mantindrem el nostre estil de joc», va assegurar amb rotunditat. «Jugarem com en la Lliga, l'únic que variarà serà el rival», va sentenciar acte seguit.

Això vol dir que el quadre lauredià, el campió de la Copa Constitució, no renunciarà a l'atac: «Coneixem poques coses de com juga aquest equip i sabem que en el rànquing Israel té un coeficient més alt que per exemple Croàcia [lliga en la qual juga el Paks, rival de l'Escale Santa Coloma en la primera ronda]. Ells són el 20è i nosaltres el 53 però tot i així sortirem al camp amb la idea de guanyar».

CONCENTRACIÓ EXTRA EN DEFENSA / Una decisió valenta per a l'entrenador del Sant Julià, però, que farà que el seu equip hagi de donar el 200%: «El que no podrem fer és baixar la concentració i la intensitat perquè aquests equips, si et despistes un segon, no perdonen. Sobretot hem d'estar impecables en les tasques defensives», va alertar Ferreros.

L'única pista que té el Matecosa sobre el rival és un vídeo que li ha cedit el rival, obligat per normativa de la UEFA. Aquest vídeo ha de ser de la temporada ja passada i serveix qualsevol partit sempre i quan sigui oficial. L'entitat que presideix Albert Carnicer ha cedit el vídeo del partit a Andorra de l'any passat d'aquesta mateixa competició contra el Mypa finlandès mentre que el rival ha entregat un al camp del Hapoel Kiryat Shmona FC [vuitè classificat el curs passat en la lliga israeliana] que va perdre per 3-1.

Les referències del rival no són gaire fiables perquè es tracta d'un dels primers partits del campionat domèstic, jugat a l'octubre, quan els equips encara estan en rodatge. Tot i així Ferreros va extreure alguna conclusió: «Pel que he vist no pressionen gaire. Penso que practiquen un futbol combinatiu i ràpid; busquen crear perill amb pocs tocs, tècnicament no són tan bons però sí en la preparació física». Sobre l'esquema tàctic Ferreros va indicar: «Aquell dia jugaven amb un 4-2-3-1». Tenint en compte que «ha canviat d'entrenador», la filosofia de joc del Bnei serà una altra: «Poden variar el sistema, l'estil o o tot», va explicar Ferreros, conscient de que les dades del vídeo no són dades no gaire fiables, doncs. Segons es va poder veure en l'entrenament a porta tancada d'ahir, el Bnei jugarà amb un 4-1-4-1.

UN ONZE SENSE GRANS VARIANTS / L'onze inicial serà ben diferent al de l'eliminatòria contra el Mypa de l'estiu passat per les altes i les baixes, i també perquè Carballo és baixa –per motius laborals– però serà pràcticament idèntic a l'usual al llarg de la Lliga i la Copa Constitució. L'única pista que va facilitar el tècnic lauredià va ser que jugarà amb un 4-4-2 i en la línia del seu discurs «sense gaires canvis». Així doncs jugarien Perianes de porter; Vicente, Ruiz, Varela i Wagner en defensa; el nou fitxatge Kiko [procedent del Tàrrega, de Tercera divisió] en detriment de Carballo, Peppe, Jacques i Quim Salvat al mig del camp; i Sebas i Riera en punta.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT