PUBLICITAT

FEDA treballa per representar una nova estructura tarifària el 2012

  • Moles diu que la intenció és que el cost o l'estalvi en l'adquisició d'energia a l'exterior es traslladi al client
ÈLIA ORTS GARRI
ENCAMP

Periodic
Albert Moles i Jordi Cinca presenten els resultats de l'enquesta de satisfacció dels clients de FEDA, ahir, a les oficines centrals de la parapública. Foto: ÀLEX LARA

El preu de l'electricitat és l'aspecte que rep una pitjor valoració per part dels clients de FEDA, segons revela l'enquesta de satisfacció, feta per la parapública a una mostra dels seus usuaris. De totes maneres, rep una nota mitjana de 6,1 sobre 10, que en comparació amb els països veïns és alta. Malgrat tot, FEDA treballa per presentar una nova estructura tarifària de cara l'any vinent, amb la voluntat de traslladar el cost o l'estalvi que la parapública té en la compra d'energia a Espanya o França.

La idea és, com ja s'està fent amb els clients professionals, establir tarifes que incentivin l'estalvi energètic a les hores en què és més car adquirir energia a l'exterior, per traslladar el consum a les hores quan és més barata. Així, segons el director de FEDA, Albert Moles, es vol «fer repercutir els costos o l'estalvi de la compra d'energia», segons com es miri, al consumidor. Però Moles va apuntar altres possibilitats en les què es treballa, com premiar els qui menys consumeixin i alhora castigar els consums més elevats.

En paral·lel, i a petició dels clients de FEDA enquestats, s'impulsarà una campanya informativa amb consells per reduir el consum energètic i alhora rebaixar la factura. En aquest aspecte, el director de la parapública va apuntar que el que els «preocupa més» és la qüestió de l'aïllament tèrmic dels edificis. Així, va comentar que els esforços per part de FEDA es centren en fer que els clients que opten per un sistema de calefacció elèctric estiguin en edificis ben aïllats, ja que així poden reduir el consum, i la factura, en prop d'un 50%.

SATISFACCIÓ DELS CLIENTS / L'enquesta de satisfacció feta als usuaris de FEDA que el director de la parapública, acompanyat del seu president i ministre de Finances, Jordi Cinca, va presentar, xifra en un 80% els clients que es mostren satisfets o molt satisfets amb servei de FEDA. La nota mitjana general rebuda és d'un 7,8 sobre 10, una dada que reflecteix la consolidació del grau de satisfacció global, ja que en l'enquesta realitzada el 2008, la valoració feta pels clients era similar: 7,7. En positiu, creix la satisfacció entre els clients professionals, passant d'un 7,2 tres anys enrera a un 7,6 aquest 2011.

Per serveis, destaca la valoració de 8,3 rebuda per les oficines i el 8,1 de l'atenció al client. La competència dels seus treballadors i la qualitat del producte reben un 8 sobre 10, mentre que la tecnologia i el servei tècnic reben una puntuació de 7,8 i 7,5 respectivament. On més falla, si és que se'n pot dir així, és en comunicació (7,3), imatge (7,1) i sobretot en el preu (6.1). En relació a aquest darrer aspecte, Moles va manifestar que «és normal» que sigui el preu el què pitjor es valori, però que de totes maneres és una «bona» puntuació en comparació als veïns.

Les dades i informacions recollides en l'enquesta serviran a la parapública per continuar millorant el servei, posant més èmfasi a les demandes expressades pels usuaris. D'aquesta manera, Moles va anunciar que, després de rebre la certificació ISO relativa a la gestió mediambiental, també es treballa per obtenir la relacionada amb la Responsabilitat Social Corporativa. En aquest punt, el director de FEDA va reconèixer que és la societat qui demana a la parapública tenir més preocupació pel desenvolupament econòmic (àmbit on FEDA rep una puntuació de 6,9) i col·laborar més en activitats socials. A més de treballar per obtenir la certificació de Responsabilitat Social Corporativa, Moles va posar el Museu de l'Electricitat i els estudis que s'estan realitzant d'aprofitament d'energies renovables i verdes com exemples de la implicació en el desenvolupament econòmic del país.

Pel director de la parapública, l'enquesta és «una eina de treball important» per l'empresa, que serveix per anar marcant nous objectius. Per la part del ministre de Finances i Funció Pública, els resultats obtinguts «són molt satisfactoris», i va opinar que tractant-se d'una empresa pública, són «doblement destacables».

MODEL A EXPORTAR / Cinca va valorar que el model d'avaluació de FEDA és exportable a les altres parapúbliques i a la pròpia Administració. Així, va expressar la voluntat del Govern de realitzar enquestes de satisfacció per avaluar la competitivitat dels serveis que s'ofereixen des del sector públic. El ministre va assegurar que «la millor manera de saber si el servei és competitiu» és preguntant-ho als usuaris, i que si es vol que el país sigui competitiu, primer cal que ho siguin els serveis «clau», com són l'electricitat i les telecomunicacions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT