PUBLICITAT

L'advocat demana llibertat per Bruni després que el pare fugís amb la filla

  • Badia es queixa de «l'asimetria» en les condicions del règim de visites de l'home i l'avi matern
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Francesc Badia, advocat defensor de la doctora Bruni, en la compareixença d'ahir al seu despatx. Foto: ANA / J. A. G.

L'advocat de la metgessa Rosamaria Bruni, empresonada a la Comella en espera de la resolució sobre el procés d'extradició a Alemanya, Francesc Badia, va demanar ahir la llibertat per la seva clienta després de la fugida de l'exmarit, Peter Tinnemann, amb la filla, en considerar que «ja no hi ha risc de fugida» per part de la dona. Badia va manifestar la seva «decepció» pels fets ocorreguts i va assenyalar que «és evident que alguna cosa ha fallat» perquè «ha passat el pitjor que podia passar» i el que la seva clienta volia evitar. L'advocat va lamentar que des del principi s'hagués produït una «asimetria» pel que fa les condicions del règim de visites ja que l'avi matern de la nena no podia sortir de la Gavernera amb la néta i la veia sempre sota supervisió de monitors, mentre que el pare podia fer-ho fora i sense control, tal com va passar diumenge. En aquest punt, Badia va qüestionar que es pretengués «reintroduir la figura paterna» a la vida de la nena per reforçar el vincle patern perquè «no hi ha cap resolució que ho obligui i ningú ho ha decidit».

El lletrat va comparèixer per tal d'explicar que «el que més ens preocupa és que hi ha hagut una certa asimetria» en el règim de visites. En aquest sentit, va recordar que la família materna havia de demanar per escrit la demanda de visites i que l'avi de la nena no podia sortir del centre amb ella, mentre que per part del pare això sí es produïa i, d'acord amb les explicacions del Govern, així va passar diumenge i sense supervisió de cap monitor. Badia creu que si es considerava que hi havia risc de fugida amb l'avi també s'hauria d'haver previst aquest risc amb el pare. D'altra banda, va considerar «normal» que la Policia no hagués activat cap seguiment especial i que no hi hagués un control fronterer. «No sé de qui és la responsabilitat», va afegir l'advocat, que va voler subratllar que «el Govern ha fet el que havia de fer» i va dir que comprèn que els responsables de la Gavernera puguin haver comès algun error perquè la seva feina «no és fàcil». va informar l'ANA.

Badia va insistir en què les mesures de control aplicades en les visites dels avis materns de la nena revelen que sí que s'havia avaluat el risc de fugida. «Segur que es va apreciar que hi havia risc i potser no ho van apreciar prou bé», va afegir. Així mateix, va recordar que la seva clienta «no està a la presó acusada d'un delicte» sinó «pendent d'una demanda d'extradició» i que era en virtut d'aquesta mesura que la Justícia va decidir posar la nena sota custòdia de l'Estat. Així doncs, Badia no entén perquè s'havia iniciat un procés de restabliment del vincle patern si no hi ha cap resolució que ho hagi ordenat. «Justificar la reintroducció de la figura del pare per deixar la nena sola no és justificable», va assegurar Badia.

Pel que fa a la qüestió de «confiança» a la que havia al·ludit el ministre de Justícia i Interior, Marc Vila, en justificar perquè s'havia deixat la nena sola amb el pare, Badia es va queixar «que no s'hagués fet la mateixa confiança als familiars de la mare». L'advocat va afirmar que creien que «es podia arribar a aquest extrem i ens havíem queixat d'aquesta situació».

FALTA DE RESPECTE A L'ESTAT / Badia va dir que el que ha succeït forma part d'una «estratègia dissenyada» per Tinnemann. «Aquesta nena ha estat sostreta d'una guàrdia custòdia que exercia l'Estat, no una persona concreta, fet que demostra una voluntat de menyspreu total i absolut cap a tot», va manifestar Badia, tot afegint que això «no és nou i forma part de l'estratègia dissenyada» per Tinnemann. En aquest sentit, la qüestió de l'extradició «ja no té cap interès» per a l'alemany, segons el lletrat, ja que amb aquest procés el que pretenia era privar de llibertat a Bruni per així poder «endur-se la nena». Aquest pla però li hauria sortit malament per la mesura de la justícia andorrana de donar la custòdia de la filla a l'Estat. Badia també va fer referència a l'ajuda que en tot moment ha tingut Tinnemann de les autoritats alemanyes: «M'agradarà veure com actuen ara les autoritats alemanyes agafant a Tinnemann i tornant la nena a Andorra».

Badia va considerar que no hi hauria motius ara perquè la mare presentés una demanda contra l'Estat. «El Govern ha actuat correctament i de forma immediata, aquí hi ha falles concretes que s'han d'investigar i també per saber qui s'ha endut la nena i veure si hi ha altres responsabilitats o no», va agregar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT