PUBLICITAT

Es reinicien les excavacions al jaciment de la Margineda

  • Estan previstes dues noves intervencions al Castell de Sonplosa
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els arqueòlegs treballen al jaciment de la Margineda, ahir. Foto: ÀLEX LARA

Els arqueòlegs Gerard Remolins i Pablo Martínez van reprendre ahir les excavacions al jaciment de la Roureda de la Margineda, amb l'objectiu d'acabar d'excavar les restes prehistòriques aparegudes el 2009. Els dos especialistes i col·laboradors de la unitat de recerca de l'Àrea de Protecció del Patrimoni Immoble i Etnològic treballaran en l'àmbit 7, on es troben les mostres de l'ocupació de l'edat del bronze (2000 a.C). Aquesta intervenció, que finalitzarà el 22 de juliol, té lloc gràcies a l'acord al que van arribar Molines Patrimonis i Patrimoni Cultural el passat mes de juny. Paral·lelament, l'empresa Artífex començarà aquesta setmana la restauració de sis llars de foc que presenten greus problemes de conservació.

En la primera intervenció del jaciment es van localitzar més de 400 fragments de ceràmica corresponents a l'edat del bronze, anterior a les ocupacions d'època tardoantiga i medieval, i es van recuperar més de 470 peces. Durant les dues pròximes setmanes esperen trobar-ne uns centenars més.

Els arqueòlegs experts en l'època prehistòrica van explicar a l'ANA que la intervenció se centra en un espai petit que podria haver estat una cabana de l'edat de bronze inicial, que data d'entre el 2200 i el 1600 a.C. Aquest fons de cabana compta amb una gran concentració de materials principalment de ceràmica, tot i que també hi ha eines lítiques i peces de cuir. Pablo Martínez ha destacat que és la primera vegada que es troba una concentració de material tan important a Andorra d'aquesta època.

CONFERÈNCIA SOBRE SONPLOSA / Ahir es va celebrar al Punt d'Informació de la Gent Gran (PIGG) d'Andorra la Vella una xerrada al voltant del castell de Sonplosa en la qual va intervenir la consellera delegada de Molines Patrimonis, Montserrat Cardelús, i l'historiador Jordi Guillamet., que van explicar als assistents detalls sobre la història del castell i el jaciment arqueològic.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT