PUBLICITAT

Encants amb llista d'espera

  • El Comitè d'Andorra d'Unicef recapta més de 3.000 euros amb la venda de mobles a preus molt assequibles
ÈLIA ORTS GARRI
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Part dels mobles venuts als Encants, que va tancar portes ahir. Foto: ÀLEX LARA

Els Petits Encants d'Estiu d'Unicef han estat tot un èxit. Tot i que la primera setmana d'obertura –es van inaugurar el 28 de juny– va tenir «poc moviment», al final s'ha acabat venent tot, i fins i tot «hi ha llista d'espera», va apuntar la directora del Comitè d'Andorra d'Unicef, Marta Alberch. Ahir van tancar presencialment, havent aconseguit una recaptació al voltant dels 3.000 euros, però virtualment, els petits Encants encara s'allargaran uns dies, i fins i tot potser mesos, de manera que la caixa encara podrà créixer una mica més.

Unicef organitza cada inici de temporada d'hivern un mercat solidari d'oportunitats, però fora d'aquest temps només s'han organitzat els Encants en dues ocasions, una al 2007 i l'altra que va acabar ahir. Aquests Encants fora de temporada s'han organitzat sempre aprofitant que algun hotel, col·laborador de l'entitat en el programa One Chance for Children –amb el qual els clients que ho volen poder fer donació d'un euro a Unicef en pagar l'estada–, canvia el mobiliari. Gràcies a això, l'organització ha rebut més d'un miler de peces, entre sofàs, taules i televisors, aquest estiu. S'han venut gairebé totes de manera presencial, i hi ha llista d'espera de gent interessada en adquirir algun moble. A mesura que l'hotel vagi canviant les habitacions, aquesta gent es podrà fer amb la peça que és del seu interès.

La recaptació d'aquests Petits Encants d'Estiu és superior als 3.000 euros, i s'espera que encara pugui augmentar, ja que els Encants obren de nou avui les portes de manera virtual a través de la pàgina web www.ultimaoferta.com. És una xifra menor a la que s'aconsegueix amb els Encants d'hivern, però no per això menyspreable. En aquesta ocasió, Unicef ha decidit destinar tota la recaptació al Camerun, al projecte integral de lluita contra el VIH-sida i de suport psicosocial als orfes i altres infants vulnerables d'aquest país, que l'entitat hi realitza.

Alberch va justificar la menor recaptació amb diferents arguments. El primer, «perquè hi ha menys material», ja que els Encants d'Estiu es proveeixen només per un privat, tot i que algun particular va aprofitar que el mercat solidari era obert per contribuir-hi donant algun que altre moble, mentre que a l'hivern, els proveïdors són molt més nombrosos, i el material és més divers. L'altre argument utilitzat per la directora del Comitè d'Andorra d'Unicef és que «els preus són molt més econòmics». «Ens ha interessat més vendre-ho tot», va explicar, i per això s'ha apostat per preus baixos. A més, s'ha pensat amb la gent que necessitava mobles i amb aquests preus «hi ha tingut accés».

Per 260 euros

El que s'ha venut en aquests Encants d'Estiu ha estat «bàsicament mobiliari». Fent una suma ràpida i mig per sobre, Alberch va comentar que qui en tenia necessitat es podia moblar «un menjador i una habitació per uns 260 euros». Els sofàs, convertibles en llit, tenien marcat un preu de 65 euros. Les taules, de 20 euros. Els televisors, a 10 euros. Alguna làmpara, tauletes de nit, cadires, i altres. I encara es feien preus «especials» a la gent que «ho comprava tot».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT