PUBLICITAT

Zamora, la tercera baixa

  • El club decideix no renovar el base i ja és el tercer jugador desvinculat després de Holmes i Howard
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Zamora, desolat després de perdre la final de la Copa Leb Plata contra el Clavijo, el passat 31 de gener. Foto: TONY LARA

Mentre continuen les incògnites sobre quins equips acompanyaran el River Andorra en la campanya 2011-2012 a la LEB Plata, el club que presideix Gorka Aixàs va fent. Ahir van arribar noves notícies des de la seu de l'entitat i de força magnitud: Néstor Zamora no continua.

El River ha decidit no oferir-li la renovació. El base barceloní no entra en els plans de Peñarroya de cara al pròxim curs i després de dos anys al Principat s'acaba una etapa per a un Zamora que últimament no estava aportant el que s'esperava d'ell. Una decisió que s'esperava i que augmenta la xifra de baixes després que el club decidís no renovar a Justin Howard i James Holmes el passat 20 de juny mentre que en el capítol de fitxatges encara no hi han notícies des de la direcció esportiva de la qual s'encarrega el director general Francesc Solana.

CADA DIA MÉS desaparescut / Després del fantàstic inici de temporada, amb sis victòries consecutives en la lliga després de conquerir la Lliga Catalana el River va començar a davallar. Zamora, que estava fregant la mitja hora de joc per partit i més de deu punts de mitjana, va començar a jugar a ràfegues. En un partit estava esplèndid i en el següent ni se'l veia. I cada vegada fins al final de la temporada eren més freqüents les seves actuacions discretes tot i els diversos tocs d'atenció que va rebre perquè no estava mostrant la qualitat del primer any...

Jon Santamaria, que estava a l'ombra i tenia mínim protagonisme, va anar guanyant-se la confiança del tècnic amb silenci i treball fins que el considerat base suplent quan va començar la lliga, va acabar jugant com a titular en el tram final de la fase regular i en els play-off d'ascens a Or. Les estadístiques al final van acabant donant la raó a Peñarroya: Santamaria era tan o més rendible –jugava 24 minuts per partit i anotava 11 punts– com Zamora –23 minuts per 9 punts.

Aquest ha estat el desencadenant per a que el club decideixi prescindir dels seus serveis. Ara s'haurà de buscar un substitut en la posició de base a Zamora, igual que s'han de fitxar recanvis per a Holmes i Howard.

EL FUTUR DE JOHNSON, ENLAIRE / El tercer jugador dels Estats Units que tenia el River a les seves files, Rob Johnson, també té el futur enlaire. El club compta amb ell per a la pròxima campanya, tot i que no el té com un jugador imprescindible malgrat ser l'any passat un dels que més rendiment van tenir tant en la fase regular com en el play-off: «Li farem una oferta a la baixa», va avançar Solana. No ha fitxat per cap equip tot i que té ofertes, la més important procedent de la lliga mexicana, i el River és conscient però no treurà el talonari per impedir que marxi el jugador amb més punts de valoració de l'equip andorrà en la temporada regular (380) i dels que més minuts van estar a la pista (650).

De la resta de jugadors no hi han notícies. Només la ja coneguda del capità Dani Marin, el qual ja tenia tancada la renovació l'endemà del cinquè partit de la final del play-off.

AVUI, REUNIÓ A LA FEB / A la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) continua allargant-se la configuració dels equips que jugaran en la LEB Plata. Ja som a mitjan de juliol i no hi ha res confirmat. L'any passat la situació es va allargar fins ben entrat el mes d'agost, amb els clubs igual de malmesos en l'economia. Avui hi ha reunió a la FEB tot i que el silenci continua sent la tònica en la seva pàgina web i potser s'anuncien de manera oficial els equips que acompanyaran el River però l'experiència de l'estiu passat fa desconfiar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT