PUBLICITAT

El projecte de l'amfiteatre del llac d'Engolasters, en paper mullat

  • El director de FEDA diu que la idea era poc madura i el ministre de Turisme i Medi Ambient no sap quan es farà
P. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una imatge virtual de com quedarà la graderia i l'escenari de l'amfiteatre d'Engolasters si s'arriba a fer el projecte. Foto: FEDA

Aquell que es va anomenar «projecte de país» i que es va presentar amb imatges virtuals i xifres de pressupost sembla que quedarà en paper mullat. O almenys, no es farà quan estava previst. L'amfiteatre del llac d'Engolasters que va ser presentant per l'anterior ministre de Medi Ambient, Agricultura i de Patrimoni Natural, Vicenç Alay, i el mateix director de FEDA, Albert Moles, com a propietària de part del terreny, van avançar el març passat que ja estava la redacció de l'avantprojecte i que a la tardor començarien les obres. El projecte no està fet i no hi ha cap data marcada. Així ho van assegurar el mateix director de la parapública, Albert Moles, a aquest rotatiu i el ministre de Medi Ambient, Francesc Camp.

Aquesta arquitectura orgànica que es va presentar com a graderia de fusta en una part del llac, i d'altres elements com plataformes i escenaris sobre l'aigua, estava pressupostada en 300.000 euros. Amb imatges virtuals presentades i pressupost calculat, el director general de FEDA ara explica que la idea «no estava prou madura per convertir-se en un projecte». Per tant, no hi ha projecte, ni s'ha encarregat, va assegurar Moles.

Ni projecte, però tampoc pressupost previst, per la qual cosa, tot apunta a què si aquest disseny presentat es fa, serà per a l'exercici vinent. El ministre de Turisme i Medi Ambient va explicar que encara s'ha d'estudiar i va mostrar incertesa de si al novembre es tirarà o no endavant.

Aquest projecte que depèn de FEDA i del Govern té altres parts implicades com a propietaris del terreny, que són els comuns d'Encamp i el d'Escaldes-Engordany.

El cònsol major d'Encamp, Miquel Alís, que fa pocs dies manifestava a aquest rotatiu que espera que aquesta iniciativa tiri endavant «com a projecte de país», es va mostrar ahir sorprès al preguntar-li si sabia que aquest disseny no té cap projecte presentat. «Jo estava convençut que el projecte ja estava encarregat, però ja li demanarem al ministre de Finances com a president de FEDA», va manifestar Alís.

La primera fase d'aquest projecte suposava la construcció d'una graderia que en un inici es tenia previst per albergar 800 persones però que podia arribar a tenir una capacitat ampliada de fins a 2.000 espectadors. Al disseny d'aquet amfiteatre la graderia anava ubicada a l'extrem proper al camí de les Pardines on actualment es troba les instal·lacions de les canonades per donar entrada a l'aigua del llac. A més d'aquesta graderia també es contemplava l'habilitació d'un escenari i d'altres tres plataformes flotants que servirien com a base per instal·lar, altres escenaris per a grans actuacions.

Tota aquesta intervenció es veia integrada amb l'espai, i els promotors d'ella, tant des de FEDA com des del Govern anterior, inclòs el comú d'Encamp van lloar aquesta idea per integrar-se en aquest paisatge, un dels més visitats del Principat, sense fer malbé el medi ambient. La tardor no serà, segur, la temporada per veure-lo fet realitat. Ara falta saber si es contempla fer-ho per més endavant.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT