• Óscar, el gran, venç a la Travessa per davant de Marc Casal, amb triomf femení per a la resident Fargues
R. M. S.
ENCAMP

Colla de germans: Marc Casal, Xavi Teixidó, Óscar Casal i Ferran Teixidó; vet aquí els quatre primers d'ahir. Foto: EL PERIÒDIC

Pot ser el duel més interessant dels pròxims anys, perquè el vincle familiar entre Óscar i Marc Casal, germans, no els impedeix tenir un esperit competitiu del mateix caire que el que tenen els altres germans, Xavi i Ferran Teixidó. Quatre toros de les curses de muntanya que sempre estan al capdavant. Ahir, a la Travessa d'Encamp, puntuable per a la Copa d'Andorra, va guanyar Óscar –segon triomf consecutiu–, per davant de Marc, Xavi i Ferran. Dues parelles de germans entre els quatre primers. Tots de l'equip nacional de la Federació Andorrana de Muntanyisme. El cinquè, Xavi Cadena, de l'UE Urgellenca. En categoria femenina, la vencedora va ser Maria Fargues. La resident està donant molta batalla en les últimes curses: a la Travessa de Canillo de fa quinze dies va ser quarta a 22 minuts de Laura Orgue, corredora de la Copa del Món.

La Mountain Party d'Encamp organitzada per Muntanya Activa va fregar els 200 participants. Entre ells hi va haver tots els nivells possibles. Des de les bales que van arribar a meta a partir de les dues hores i quart (Óscar Casal 2h 15min 50s, Marc Casal 2h 17min 42s, Xavi Teixidó 2h 24min 41s, Ferran Teixidó 2h 31min 55s i Xavi Cadena 2h 35min 20s) fins als que van fer una cursa amb ganes de gaudir de la muntanya i del Tomb del Forcat.

La cursa va estar dominada per Óscar Casal, que tot i això sap del perill de Marc, tot i que les diferències entre els dos es mantenen. Com a exemple, dir que ahir en els 20,2km de la cursa encampadana, Marc va acabar a menys de 2min del seu germà, mentre que a Canillo fa dues setmanes la distància entre els dos va ser gairebé la mateixa, tot i que el Trial canillenc tenia uns dos quilòmetres més. El podi el va completar Xavi Teixidó, que va creuar la línia de meta de la plaça dels Arínsols a gairebé nou minuts d'Óscar Casal. L'altre germà, Ferran Teixidó, arribava passades les dues hores i mitja de competició.

PRIMERA GRAN ALEGRIA PER A FARGUES / En categoria femenina per fi va arribar una alegria per a la resident Maria Fargues, que després de molt treball, ahir va obtenir al Principat un primer triomf il·lusionant. Fargues marcar un crono de 2h 49min 53s, amb distància clara respecte a la resta. Segona va ser Carme Millán, dels Maratonians del Segre (3h 05min 09s), mentre que l'andorrana Vanessa Ossuna (R3E) va entrar al podi en 3h 11min 29s. Fargues és una resident al Principat que forma part del club Pedala.cat de Balaguer. Des de fa un temps participa a diverses curses esportives, totes vinculades a la muntanya. A l'hivern participa a les curses d'esquí de muntanya, i com molts altress, a l'estiu fa la transició habitual. I ahir, premi.