Domini total dels kenians al Mig Fons que frega els 300 atletes

• Elicky Masa completa els 10km en 29min 53s i el primer andorrà, Fort, ho fa en 36min 58s
R. M. S.

Masa arriba a meta, ahir, a un ritme de tres minuts per quilòmetre. Foto: ÀLEX LARA

No hi ha res a fer amb els kenians. Ahir al Mig Fons d'Andorra hi havia dos (Elicky Masa i Peter Korir), i els dos van ser primer i segon. Inabastables. Masa va baixar de la mitja hora en els 10km de cursa (29min 53s), mentre que el seu compatriota li va anar per poc (30min 19s). En categoria femenina, la vencedora va ser la catalana Isabel Oliván (41min 54s). La cursa la van completar 258 participants dels gairebé 300 inscrits, que incloïen 30 nens. En categoria femenina, la representació va ser de 45 dones. El primer andorrà va ser el triatleta Eloi Fort, del Club Triatló Serradells), amb un temps de 36min 58s, en la 15a posició.

Els ritmes que imposen els kenians en les curses de fons no estan a l'abast dels europeus. Ahir, Masa va fer la cursa a un ritme estratosfèric de 3 minuts per quilòmetre. Korir va córrer a 3min 02 per quilòmetre, i el tercer classificat, Samir Ait Bouychamane a 3min 11s. Per fer-se una idea de les diferències, el primer blanc, Sergio Enríquez, quart, va entrar a meta amb 32min 58s.

D'entre tant d'atleta estranger –hi havia d'Igualada, de Manlleu, d'Olesa, de Berga, de Gavà, de Sabadell, de Caldes, de Solsona, de Molins de Reis, de Manresa...–, d'andorrans hi va haver almenys tres entre els 30 primers. Fort va acabar 15è, però ben prop va acabar Gerard Jove (CA Doval Andorra), 19è amb un temps de 38min 02s, mentre que Javier Muñoz (Amics Atletisme Andorra) va ser 27è amb 39min 29s.