PUBLICITAT

L'observatori astronòmic, a l'espera del contracte definitiu

E. O.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Recreació virtual de l'observatori. Foto: BIOMASA

El projecte de construcció d'un observatori astronòmic a la zona d'Engolasters està a l'espera de la signatura del contracte definitiu entre el Comú d'Escaldes-Engordany i la societat filantròpica Bomosa. La cònsol major de la parròquia, Montserrat Capdevila, confia que la societat «ho vulgui tirar endavant no massa tard». La signatura de la declaració d'intencions a tres bandes –Comú, Bomosa i Ministeri d'Educació– va tenir lloc el març passat, i aleshores ja es va dir que la intenció era que en dos anys la infraestructura fos realitat.

La ubicació de l'observatori en una unitat d'actuació urbanística a desenvolupar i prop del terme protegit de la vall del Madriu farà que l'obra sigui temporal. Així, quan es desenvolupi el pla d'actuació l'obra de l'observatori «no quedarà consolidada» i caldrà que el terreny quedi en el mateix estat que abans de la construcció de la infraestructura.

Capdevila va recordar que la signatura per part de l'exministra d'Educació, Susanna Vela, responia al a voluntat que aquest observatori tingui una finalitat sobretot pedagògica, però també d'investigació. Així mateix, la cònsol va valorar que no hi ha cap observatori astronòmic al país, i «vam pensar que era una bona cosa», ja que també pot exercir d'atractiu turístic, «tant per la parròquia com pel país».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT