PUBLICITAT

Crèdit Andorrà destina 1,8 milions a acció social durant el 2010

  • La major part es va invertir en iniciatives de salut i activitats per a la gent gran
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La conferència d'Albert Zabala el mes de març passat. Foto: TONY LARA

El Grup Crèdit Andorrà va invertir durant el 2010 un total d'1,8 milions d'euros en projectes i en col·laboracions que responen al compromís de l'entitat d'estar a prop de les persones, i d'aportar servei i valor afegit a la societat, principalment a través de la Fundació Crèdit Andorrà. Això representa el 2,33% del total de beneficis nets, una xifra que tot i la situació econòmica del moment, va augmentar respecte al 2009, any en què l'entitat va invertir 1,51 milions d'euros en benefici de la comunitat, tal com es desprèn de l'informe de Responsabilitat Social Corporativa del Grup. Com cada any, l'entitat va desenvolupar un programa format per iniciatives socials, culturals, educatives, econòmiques i mediambientals amb l'objectiu de contribuir a la formació de la societat i la difusió del coneixement, que és precisament l'origen de la Fundació.

Del total d'inversió que el Grup Crèdit Andorrà va fer en benefici de la comunitat l'any passat, un 45% dels recursos es van destinar a iniciatives socials, un 22% a iniciatives culturals, un 20% a les educatives, un 8% a les econòmiques i institucionals i el 5% restant a les iniciatives mediambientals, segons va informar l'ANA.

EDUCACIÓ I SALUT / L'àmbit educatiu és una de les línies bàsiques d'actuació del grup, que es desenvolupa a través de la Fundació Crèdit Andorrà, creada el 1987 precisament amb aquest objectiu. A banda de les beques i els premis que impulsa l'entitat, durant el 2010, les col·laboracions que es van fer amb la Universitat d'Andorra van permetre que 109 alumnes superessin el Cicle de perfeccionament professional promogut per l'Escola d'Informàtica i de Gestió, 90 persones cursessin l'actualització en dret andorrà, 61 estudiants assistissin al programa d'Òpera oberta i dues persones rebessin la formació de llevadores. Durant el curs acadèmic passat es van atorgar tres beques, de manera que actualment són nou els joves que segueixen estudis mitjançant les ajudes de l'entitat. Des dels inicis del programa de beques, se n'han atorgat 170.

Una altra línia d'actuació a destacar és el programa Salut al dia, que engloba les iniciatives relacionades amb les malalties de gran impacte social i els actes encaminats a promoure hàbits saludables. Durant l'exercici passat, les conferències organitzades en aquest àmbit van rebre un total de 2.800 assistents. A més, el centre social d'activitats per a la gent gran, l'Espai, va comptabilitzar 405 inscripcions als cursos d'informàtica, i 392 en d'altres tallers i xerrades. Des dels inicis dels cursos, l'any 1998, el total d'inscripcions registrades és de 5.155. En global, durant l'any passat, tot el programa social, sense comptar les col·laboracions esportives, va beneficiar o va rebre la participació d'unes 5.800 persones.

CULTURA, ESPORT I EMPRESA / A nivell esportiu, a banda del suport a l'esport base i els patrocinis de diferents competicions, l'any passat es va signar un conveni de col·laboració amb l'Esquí Club d'Andorra per a tres temporades, que va convertir l'entitat en el principal patrocinador privat del Club.

En l'àmbit cultural, l'entitat va seguir donant suport a diversos esdeveniments culturals i projectes editorials, i continua estant present als patronats de l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra (ONCA) i de l'Escena Nacional d'Andorra (ENA), a l'Associació Festivals d'Ordino i als Amics dels Orgues de les Valls d'Andorra. En total, durant el 2010, els diferents actes musicals i teatrals van aplegar tant a Andorra com a Espanya prop de 10.000 assistents.

Pel que fa a les iniciatives encaminades a oferir suport als sectors de negoci del país i al teixit empresarial i associatiu, les diferents conferències i actes que es van organitzar van comptar amb uns 2.200 assistents. En aquest àmbit, una de les novetats del 2010 va ser la signatura d'un conveni de col·laboració per set anys per garantir la participació de l'Associació d'Importadors de Vehicles (AIVA) a la Fira d'Andorra la Vella. Aquesta iniciativa se suma a altres col·laboracions que el banc duu a terme com la Trobada Empresarial al Pirineu, els cicles de l'Empresa Familiar Andorrana o conferències amb el Club d'Empresaris Portuguesos, amb el Cercle Euram d'Andorra i amb altres entitats del país que treballen per innovar i generar valor i progrés.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT