PUBLICITAT

Rècord d'alumnes prematriculats a la UdA pel curs 2011-2012

  • El centre té 222 sol·licituds per cursar els estudis que ofereix, amb la novetat d'un postgrau en psicopatologia
CLARA GARNICA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Un grup d'estudiants surt de les instal·lacions de la Universitat d'Andorra. Foto: TONY LARA

L'any vinent l'oferta postobligatòria d'Andorra incorporarà dos nous projectes: la Universitat de la Salle a Sant Julià i la Universitat de les Valls a la capital, que impartirà estudis d'odontologia. Malgrat aquesta competència, la Universitat d'Andorra (UdA) no s'ha vist afectada en demanda i el centre apunta cap a iniciar el curs 2011-2012 amb un increment d'alumnes cursant els seus estudis. De moment, ja s'ha assolit una xifra rècord pel que fa a les prematriculacions (iniciades l'abril), que han comportat que a alguns estudis concrets, com és el cas d'Infermeria, s'hagin hagut de realitzar proves de selecció d'entrada.

En total, el centre d'estudis postobligatoris ha rebut 222 preinscripcions a les formacions reglades. D'aquestes, 78 han estat per a sol·licitar l'accés al bàtxelor en Administració d'Empreses (estudis combinats, presencials i virtuals), 38 per al bàtxelor en Ciències de l'Educació, 61 al bàxtelor en Infermeria (dels quals només entraran un màxim de 32 alumnes), 16 per inscriure's al bàtxelor en Informàtica (també combinat), 22 a l'ensenyament professional superior d'Informàtica i Administració d'empreses i, finalment, set al Doctorat (dels quals quatre ja han estat admesos).

La situació ha comportat que alguns dels bàtxelors ja hagin tancat el termini per fer les sol·licituds d'accés corresponents, i només en el cas dels bàtxelors virtuals en Dret i en Humanitats, així com el bàtxelor en Informàtica i el d'ensenyament professional superior també en Informàtica s'ha obert un segon període de prematriculacions.

Per tot, el centre universitari va assenyalar que tot apunta que superaran el nombre d'alumnes inscrits del curs passat, quan es va arribar als 260 matriculats als estudis presencials, el 3,17% més que el curs anterior. D'aquests, 82 eren de nou accés.

Postgrau en psicopatologies / Pel que fa a les titulacions ofertes, l'UdA incorpora una novetat cara aquest nou curs. Es tracta d'un curs d'actualització en psicopatologies, que també s'oferirà en forma de seminaris. El postgrau (ho serà si també se supera el curs d'actualització en avaluació i Tractaments psicològics) està organitzat en col·laboració amb el Col·legi de Psicòlegs d'Andorra. Està adreçat a psicòlegs, metges, psiquiatres, educadors, treballadors socials i altres professionals en l'àmbit sanitari i educatiu interessats a ampliar els seus coneixements en l'àmbit de la salut mental. La intenció és que els participants s'aproximin a les diverses i variades formes de patiment mental que es donen a la societat actual.

El seminari començarà al mes d'octubre, però la presentació d'aquesta nova titulació es realitzarà a mitjans de setembre, coincidint amb el lliurament de diplomes del curs d'actualització en Avaluacions i Tractaments psicològics. A aquest lliurament hi haurà una conferència a càrrec de l'impulsor del nou seminari, Antoni Talarn, doctor en psicologia i professor també de la Universitat de Barcelona.

COOPERACIÓ I NOVETATS / Precisament aquesta cooperació entre la universitat andorrana i la catalana és una mostra del treball conjunt que les dues parts mantenen, i que s'està incrementant darrerament. En són exemples altres novetats cara el curs vinent, com el fet que els alumnes que cursin estudis a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) podran obtenir bàtxelors de l'UdA realitzant alguns complements formatius. Una possibilitat que ja es dóna a la inversa i que suposa un avenç pels estudiants de la UOC, ja que l'opció de bàtxelor (de tres anys, i el que han adquirit la majoria dels països de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior) els permet facilitar les convalidacions amb universitats de la resta d'Europa.

Paral·lelament, la setmana passada va arribar-se a un acord per tal que els estudiants de psicologia de l'UdA puguin realitzar les seves pràctiques en centres educatius catalans. El Parlament de Catalunya va donar-hi el vistiplau, i d'aquesta manera els alumnes andorrans podran dur a la pràctica en centres de prestigi els coneixements adquirits durant la seva formació al centre d'ensenyament lauredià.

A més, i com a d'altres novetats de l'UdA, s'incorporen dos nous cursos d'actualització amb continguts específics d'Andorra, en dret civil i en història contemporània. Tots dos seran en format virtual.

Caldrà veure, i amb les xifres d'aquest creixement d'alumnes a la mà, si pren força el projecte d'ampliació de l'UdA i de la construcció d'un campus universitari. De moment el projecte està aturat i haurà de ser el nou Ministeri d'Educació, encapçalat per Roser Suñé, el que el desencalli. Suñé va manifestar recentment que encara ho estaven avaluant.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT