PUBLICITAT

I el cònsol va dirigir el trànsit

  • Les flames calcinen un autobús regular a la Massana
  • Les vuit o nou persones que hi viatjaven van tenir temps just d'escapar i el foc no va causar cap ferit
EL PERIÒDIC
LA MASSANA

Periodic
A dalt, un bomber treballa ahir en l'extinció de l'incendi, a la dreta, les flames i la columna de fum sortint de l'autobús. Foto: ANA / M. T.

Poc s'ho devia pensar Josep Maria Camp en llevar-se que acabaria fent d'agent de circulació. L'incendi d'un autobús, que feia el trajecte d'Andorra la Vella a Arinsal, a la sortida de la Massana el va obligar. El cònsol major de la Massana estava fent benzina quan va veure que l'autobús s'aturava i començava a cremar. Va ser ell qui va donar l'alerta al Servei de Circulació i va aturar el trànsit mentre els agents arribaven.

La situació ho exigia. Els vuit o nou passatgers del autobús de la Cooperativa Interurbana van tenir el «temps just de sortir corrents» del vehicle, segons va manifestar el cònsol a l'ANA, i l'autobús es va incendiar «de cop», amb unes flames d'alçada considerable i perilloses a causa del vent. Tots van sortir il·lesos.

Els fets van passar prop de les cinc de la tarda. L'autobús deixava enrera la parada, sortint de la Massana, quan va començar a sortir fum. El conductor, Baldomero Bernardó, va explicar que a la rotonda havia vist sortir fum, però l'havia atribuït al canvi de marxa. Van ser els passatgers els que el van alertar del foc a la part posterior del vehicle. Llavors va circular uns metres per evitar aturar-se davant d'uns habitatges i va aturar l'autobús, amb compte perquè els passatgers ja estaven tots de peu fent cua per sortir corrents del vehicle –conscients del risc del creixement de les flames i de la possibilitat que explotés el dipòsit de carburant–, a l'alçada del Prat del Colat.

Malgrat que el vehicle va acabar completament calcinat, ningú va prendre mal, i tampoc el dipòsit de benzina va explotar. Aquest es trobava a la part davantera de l'autobús i el foc va començar a la part posterior. El xofer va apuntar com a possible causa del succés un curtcircuit. Bernardó també va explicar que l'autobús tenia 12 anys.

D'altra banda, els Bombers van haver de fer tres rescats de muntanya fent ús de l'helicòpter, tots per patologies lleus, segons va apuntar el cap de guàrdia de l'hospital, menys una fractura a la cama.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT