PUBLICITAT

La Sant Andreu Jazz Band obre els cicles musicals

  • La banda dirigida per Joan Camorro estrena la setmana jazzística
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una membre de la banda Sant Andreu Jazz Band en el concert d'ahir. Foto: ÀLEX LARA

la plaça Coprínceps és l'escenari de la Setmana del Jazz que ahir va inaugurar la Sant Andreu Jazz Band, considerada la Big Band més jove d'Europa. Dirigida per Joan Chamorro, el conjunt ha tocat en els festivals de jazz més rellevants de Catalunya i en els dos treballs discogràfics que han editat han col·laborat amb músics com Ignasi Terrassa, Josep Maria Ferras, Dani Alonso, Bobby Gordon, Perico Sambeat entre altres. La revista Jaç ha considerat la Big Band com la millor proposta de Jazz 2010.

Tornen els cicles de música al carrer que cada any abandera la Setmana del Jazz, de l'11 al 15 de juliol ,a les set de la tarda, a la Coprínceps. Avui dimarts actuaran Clara Luna & Xavi Maureta Coleing Porter. El músic Cole Porter va aconseguir el seu primer èxit amb Village Follies of 1924; des de llavors ha passat molt temps, però l'obra del controvertit artista ha quedat tan arrelada a la música popular i al jazz que segueix d'actualitat 86 anys després del seu primer èxit. Amb aquest fons neix el grup Coleing Porter, que fa una selecció de l'obra del músic arreglada expressament per a l'ocasió. Un apassionant viatge gràcies a la extraordinària i versàtil veu de Clara Luna i músics com Rai Ferrer, José Alberto Medina i Xavi Maureta.

Dimecres serà el ton de Shine, que va néixer a Barcelona a finals del 2006 ens mans d'uns músics apassionats pel swing. El trio format per Hernán Senra, Ivan Kovacevic i Albert Bello, coordina cada diumenge, amb un èxit indiscutible des del 2008, Jam Sessions de Jazz Manouche (actualment al Barcelona Pipa Club).

El dijous la sessió serà doble, a les set i a les deu de la nit. El quintet Miquel Roldan & The Good Swingers tocaran un repertori compost d'estàndards i enfocat al swing (Lindy Hop).

Tancarà el cicle Jazzxpirit &Jopsep Maria Farràs, que el divendres oferiran peces basades en temes inèdits dels corrents be-bop i hard-bop. El grup pretén donar una concepció molt melòdica i comunicativa del jazz i els acompanyarà el trompetista Josep M. Farràs, un músic de renom que ha destacat per la seva sonoritat potent.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT