PUBLICITAT

Baldrich, Haciane i Ramírez aniran als Mundials de Xangai

  • Són els únics de la FAN que han obtingut la mínima i Feo serà el representant al FOJE
I. MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Feo i Baldrich (esquerra) esperen saludar Martí abans d'anar als Jocs. Foto: TONY LARA

Gerard Baldrich, Hocine Haciane i Mònica Ramírez són els tres nedadors de la Federació Andorrana de Natació que s'han guanyat una plaça per disputar els Campionats del Món del 2011 que es disputaran a partir del 23 de juliol en la ciutat xinesa de Xangai.

En el cas de Ramírez no ha hagut cap problema per aconseguir la mínima, ni en els 50 ni en els 100 esquena, les dues disciplines que domina la nedadora del CN Escaldes i que disputarà als Mundials.

Haciane tampoc ha tingut problemes per rebaixar la marca exigida per la FAN en el seu fort, els 200 estils i els 200 papallona.

Baldrich és l'únic dels tres que ha hagut de treballar de valent per aconseguir una plaça. El jove nedador, de 19 anys, va nedar per sota de la mínima en els Jocs dels Petits Estats de Liechtenstein, en marcar 53,41s en el seu torn dels 4x100 lliures masculins.

Tots tres tindran com a objectiu rebaixar les marques personals, que en el cas d'Haciane i Ramírez serà batre el rècord d'Andorra que ostenten. Segons el seleccionador, Sergi Rayo, accedir a la final en alguna prova «és inviable». I en el cas d'Haciane millorar les marques en 200 esquena i 200 papallona es podria dir que també sona a quimera, ja que són rècords que va aconseguir amb el banyador jacket.

De forma física arribaran al màxim, ja que avui mateix Rayo durà els tres nedadors i Pablo Feo a fer una estada d'una setmana a Tenerife. Ramírez, de fet, és ara a Barcelona, ciutat en la qual residirà a partir del setembre pels estudis, en el club d'Haciane, el CN Mediterrani. «Allà entrena en piscina olímpica de 50 metres descoberta, cosa que psicològicament és millor alhora d'entrenar. En l'estiu no es fa tan dur», va dir el seleccionador.

FEO, EL MATEIX OBJECTIU / Pablo Feo anirà a l'estada a les Canàries perquè el 24 de juliol serà l'únic representant andorrà en el Festival Olímpic de les Joventuts Europees (FOJE) que es disputarà a Trabzon (Turquia).

Ell tampoc tindrà opcions de classificar-se per a les finals en els 100 i 200 esquena, proves que més domina, ni els 50 lliures i els 100 papallona que també farà. «Va a millorar marques personals i sobretot a guanyar experiència internacional».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT