PUBLICITAT

Rosa Ferrer i Jordi Torres Falcó fan efectiu el trencament amb el PS

  • Un mínim de sis militants d'Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Encamp presenten la baixa ahir
E. O. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Rosa Ferrer, en la compareixença d'ahir posterior a la reunió de cònsols que va tenir lloc al Comú d'Andorra la Vella. Foto: ÀLEX LARA

Rosa Ferrer (Andorra la Vella), Jordi Torres pare (Encamp), Jordi Torres fill (Encamp), Mertixell Pérez (Andorra la Vella), Meritxell Rabadà (Andorra la Vella) i Francesc Castillo (Escaldes-Engordany) són els sis militants que ahir van fer efectiva la seva baixa del Partit Socialdemòcrata i ho van voler publicitar. Mentre els militants d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany ho van fer de manera conjunta per expressar que la desafecció és compartida, els d'Encamp ho van fer individualment. Però tots coincideixen que «el PS té un problema intern».

Ferrer va interpretar que el fet que altres companys de militància del comitè d'Andorra la Vella, i també d'Escaldes-Engordany, l'acompanyessin en la renúncia com una demostració «que hi ha un problema intern al partit». Tot i haver presentat la renúncia per separat, Jordi Torres Falcó –qui havia sigut conseller de comú i ambaixador al Consell d'Europa–, va coincidir en assenyalar que les baixes que ha tingut la formació, i les que possiblement tindrà, responen a un problema intern. Torres Falcó va justificar la seva renúncia pel fet que ha deixat de sentir-se identificat amb el partit, però va voler deixar clar a l'ANA que no es tracta de cap tema personal amb cap membre de la formació ni molt menys amb el fins fa poc president, Jaume Bartumeu. Va assegurar que la decisió de trencar el carnet del PS l'havia pres individualment, concretant que el que l'havia dut a prendre-la havien estat «les maneres» que s'havien vist al partit i per accions de govern com la decisió de fer tancar els comerços les tardes de diumenge, i que «no hi ha res d'organitzat ni amb la voluntat de fer un complot contra cap persona».

Ferrer va assegurar que la decisió va ser «molt pensada» i presa per «una qüestió de dignitat i de convicció personal», i va lamentar que no s'hagin volgut entrar a valorar els problemes interns tal i com ella havia proposat en la ponència que va presentar al congrés. En aquest punt, va lamentar que se l'acusés de marxar del PS per anar a Demòcrates d'Andorra, assegurant que no marxa per acostar-se a una altra opció política. Així, va valorar que, altra vegada, «és més fàcil de dir que ho fa perquè se'n va a un altre lloc que analitzar el que està passant dintre de casa» i va opinar que la intenció d'aquestes acusacions és «com sempre d'erosionar». Per contra, l'actual cònsol major d'Andorra la Vella va evitar pronunciar-se sobre la possibilitat de presentar-se a la reelecció ni si ho faria sota un o altre paraigües.

ACABAR EL MANDAT / Ferrer es va mantenir ferma en la voluntat de continuar al capdavant del Comú d'Andorra la Vella i acabar el mandat. L'argumentació esgrimida per Ferrer es basa en la «responsabilitat» i «l'interès per la parròquia». Així, va assegurar que «el que cal és continuar treballant i el que no es pot fer és eludir responsabilitats» a menys de cinc mesos de les eleccions comunals, i en aquest sentit va sentenciar que «no estic a la política per ocupar una cadira».

En aquest punt, la cònsol va evitar parlar de la situació que es viu entre els càrrecs electes del Comú i va reiterar que «estem per treballar i no per anar de copes, i hi ha feina». Així, va insistir que el primer és el ciutadà i és a qui es deu. Pel que fa a la possibilitat que hagi de fer front a una moció de censura, la cònsol va reconèixer haver-ho pensat i va assegurar haver valorat les possibilitats. «Pot passar que me'n vagi a casa», va comentar, i si això passés, «personalment, cap problema, tot i que em sabria greu per la feina».

GRUP D'OPINIÓ PROGRESSISTA / Ferrer va manifestar que amb el grup de persones properes que també van deixar la militància ahir tenen la intenció de crear un grup d'opinió progressista per pensar cap on ha d'anar el país i veure «d'on estalviar», «sense tocar els pilars del naixent estat del benestar», com són l'educació i la sanitat, tal com va assenyalar Ferrer. Així mateix, va assenyalar que la reflexió es justifica per la «molt complexa» situació del país, i que s'estén a nivell global. «Qui no vegi quina és la situació d'Andorra i no vulgui fer aquesta reflexió crec que políticament s'equivoca», va sentenciar Ferrer.

Per la seva banda, Torres Falcó va assegurar que no té intenció de formar part de cap grup d'opinió.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT