PUBLICITAT

Les matriculacions tanquen el primer semestre un 5% per sota que fa un any

  • El juny esdevé el millor mes, amb 172 vendes, 20 més que el del 2010
C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Vehicles en venda a la darrera Fira de l'AIVA, aquest juny passat. Foto: TONY LARA

el sector de l'automòbil ha tancat el primer semestre del 2011 amb unes vendes un 5,58% per sota que fa un any. En xifres absolutes, des del mes de gener s'han concretat un total de 914 matriculacions, segons va informar ahir l'Associació d'Importadors de Vehicles d'Andorra (AIVA), pels 968 vehicles matriculats en el mateix període de l'any 2010.

Les xifres mostren el que l'associació ha expressat públicament des de l'inici d'any: que no hi ha indicis clars de recuperació i que tot apunta que es tancarà l'any per sota les xifres assolides el 2010. Caldrà veure si les ajudes anunciades pel ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, durant la darrera edició de la Fira de l'AIVA d'aquest juny, (i que van destinades a vehicles ecològics), aconsegueixen una reincentivació de les compres al sector.

un juny positiu / Això sí, el darrer mes comptabilitzat, el juny, s'ha tancat amb unes xifres positives en comparació al mateix període de fa un any, una situació que no es donava des del mes de febrer i que han permès reduir diferències totals de vendes del semestre respecte a l'any passat. El sector va concretar 172 matriculacions de vehicles nous, 20 més que fa un any (un increment del 13%).

A més, aquest darrer mes del semestre s'ha convertit en el segon millor en xifres absolutes des que va començar el 2011, només superat pel març, amb 173. Llavors, però, la diferència respecte a l'any anterior va ser negativa en un 12%. El pitjor mes d'aquest 2011 ha estat el gener, amb 113 vendes. I en percentatges els pitjors 30 dies han estat els del juny, amb vendes el 20% per sota que el mateix període del 2010.

Precisament aquesta Fira de l'AIVA, celebrada al Prat Gran de la capital a principis del mes de juny, és el que ha donat l'empenta per assolir aquests 172 vehicles venuts. Unes vendes a la Fira que, malgrat tot, van ser inferiors a les previsions que s'havia establert el sector, tal i com va assegurar la presidenta de l'associació, Maite Mas.

dominen volkswagen i bmw / Analitzant les vendes d'aquest primer semestre en funció de les marques, s'extreu la conclusió que són els vehicles de gamma alta els que millor sobreviuen a la crisi. Volkswagen, amb 97 matriculacions des de l'inici d'any (10 al juny) i BMW, amb 95 matriculacions (19 al juny), són les que encapçalen la llista de les més venudes.

El segon esgraó d'aquesta classificació l'ocupen la japonesa Nissan amb 77 vendes (12 al juny) i Audi amb 69 vendes (11 al juny). També tenen xifres considerables de vendes Ford, amb 64 i Mercedes, amb 58,

En canvi, models com Chrysler, Lancia o Daihatsu encara no s'han estrenat aquests primers sis mesos de l'any. S'han venut, a més, dos Ferraris, un Jaguar i un Saab.

Finalment, de les 914 persones que van comprar vehicles nous al juny, el 74,8% van optar per l'opció de combustible dièsel i el 25,1% restant, per gasolina.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT