PUBLICITAT

El Govern frena i el River és fora d'Or, lluny de Plata i ni tan sols a EBA

  • Aixàs diu que si es rebaixa la subvenció es farà un equip bàsic i es deixarà de banda la intenció de créixer
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Ros, en un partit amb el River, sembla no voler escoltar el que passa. Foto: TONY LARA

El River Andorra s'afegeix a la llista de clubs de la LEB Plata que són un clar dubte per competir a aquesta categoria. Dels nou que estan en dubte – Fontedoso Ávila, CB Illescas, Santurtzi, Corunya, CB Guadalajara, Adepal Alcázar, Tíjola, Oviedo i ADT Tarragona–, el River entra com a desè en desgràcia després de la reunió que ahir va tenir el club amb Jordi Cinca, ministre de Finances i Funció Pública. L'acte va acabar amb la confirmació que no es donaran diners per una plaça a la LEB Or, que no es poden assegurar tampoc diners per a ser a LEB Plata, i que fins i tot «si no es fa un equip competitiu, no val la pena gastar-se diners i per tant fins i tot no anem ni a EBA, perquè on tenim la plaça assegurada és a Copa Catalunya», segons va dir ahir el president, Gorka Aixàs, contrariat per una notícia que, en tot cas, des del club ja esperaven.

El Govern va anunciar el River que la seva política de contenció econòmica és ferma. Així, Cinca va informar que des de l'Administració no es poden assegurar els mateixos 494.000 euros de subvenció que es van atorgar al club la passada temporada –700.000 euros és el pressupost del club. «Si no hi ha voluntat de créixer, no té cap sentit apostar pel bàsquet i per tant no fem res a la LEB Plata», va manifestar Aixàs, que juntament amb l'actual junta directiva va engegar fa dues temporades un projecte per arribar «al professionalisme», i que ara, amb l'esperada retallada del Govern, veu frenat tot el treball aconseguit fins ara.

«per estar morts, ens suïcidem» / Aixàs va assegurar que la idea que té el club és clara, perquè el projecte era exclussivament per créixer com a institució dins del país, però amb l'evident projecció a Espanya, emulant antigues gestes de l'Andorra, quan va ser a ACB. «¿Que no podem fer un projecte per pujar? Llavors en dos anys estarem morts, i per a morir d'aquí a dos anys, ens suïcidem ara». «Estem fent un camí per ser professionals, i la Plata és un tràmit, així que apostar per fer un equip de Plata per no baixar no té cap sentit.

UNA RESPOSTA ABANS DE DIVENDRES / De la reunió no es va concretar més que la intenció del Govern de no augmentar la despesa, i la incògnita de si es podria mantenir l'actual de 494.000 euros per temporada per al River. El club andorrà, però, té límit fins divendres a les 13.00 hores per inscriure's a la LEB Plata, segons marca la normativa de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB). Una vegada s'ha dut a terme el contacte informatiu entre el Govern i l'entitat, és ara l'ens públic qui ha de donar una resposta al River, i això ha de ser abans de divendres. Quan arribi al club aquesta notificació, la directiva prendrà una decisió. Aixàs confirma sense pèls a la llengua que no es descarta deixar l'equip a la Copa Catalunya, on hi és la plaça assegurada. «Una resposta acceptable és obtenir la mateixa xifra de l'any passat», va cloure el president.

EL 25% DE REBAIXA / Els números amb que treballa el nou Govern és fer una rebaixa d'aproximadament el 25% en les subvencions a entitats esportives, i això podria matar, segons els clubs, els objectius de cadascuna. El River n'és un exemple, però en el mateix sac entren altres entitats d'altres modalitats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT