PUBLICITAT

Espanya i Andorra impulsaran l'acord de doble imposició al setembre

  • Zapatero es compromet a agilitzar els treballs a la N-145, que actualment es troben al 40% de realització
EL PERIÒDIC
MADRID

Periodic
Martí i Zapatero, ahir a la Moncloa. Foto: EFE /JUANJO GUILLÉN

E el cap de Govern, Toni Martí, i el president espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, van reunir-se ahir a la tarda al Palau de la Moncloa de Madrid per tal d'avançar en la negociació per l'establiment d'un conveni bilateral de no doble imposició (CDI). Durant la trobada, Zapatero va donar el vistiplau a que l'inici de la negociació d'aquest conveni es realitzi en paral·lel a la tramitació parlamentària de les iniciatives legislatives que han de completar la reforma fiscal i que es presentaran al setembre. És a dir, Espanya accepta començar el treball de negociació del CDI tant bon punt s'iniciï la tramitació parlamentària de la reforma fiscal. D'aquesta manera, el conveni podrà entrar en vigor el més aviat possible un cop al desembre s'aprovi la llei del Tribut sobre el Valor Afegit (TVA), així com les modificacions dels nous impostos directes.

Aquest va ser un dels tres aspectes de més rellevància tractats durant la reunió, que va ser distesa, cordial i de prop d'una hora de durada, segons va informar el Govern andorrà. Els altres dos punts van ser la situació en la què es troben els treballs de la carretera N-145, porta d'entrada al Principat per Espanya i connexió amb la Seu d'Urgell, i l'avançament en l'elaboració del nou conveni de trasllat de residus que ha de permetre Andorra tractar deixalles provinents de comarques catalanes.

Pel que fa al tema dels accessos viaris, Martí va recordar al mandatari del PSOE els compromisos d'Espanya per l'acabament d'aquesta via estratègica. Per la seva part, el president del Govern espanyol va expressar la voluntat d'impulsar-les obres i donar la màxima celeritat, per tal d'agilitzar l'acabament d'uns treballs que actualment es troben al 40% de realització.

Finalment, Martí i Zapatero van abordar qüestions relacionades amb el nou conveni de tractament de residus entre els dos països, que ha de facilitar que el Principat pugui importar deixalles de Catalunya, concretament de la comarca de la Cerdanya. La demanda es fa amb la intenció de poder donar un impuls al Centre de Tractament de Residus, que actualment crema menys del necessari per a ser rendible.

En aquest sentit, la ministra d'Afers Exteriors, Trinidad Jiménez, també present a la reunió de la Moncloa, va assenyalar que el nou conveni no ha de suposar cap dificultat tècnica i va comprometre's a començar a treballar per enllestir-lo el més aviat possible. I més tenint en compte que existeix una directiva comunitària que empara aquesta possibilitat, tal i com va recordar la delegació andorrana.

felicitacions per l'acord monetari / El president espanyol va agrair durant la trobada el suport d'Andorra a Espanya en diversos organismes internacionals com la candidatura a la direcció general de la FAO de Miguel Àngel Moratinos, i va felicitar el Principat per la signatura de l'acord monetari. Alhora, va oferir al Govern el suport de Madrid en el procés d'acostament a Europa i en l'àmbit internacional. En aquest sentit, el president espanyol, va apuntar que Espanya recolza el concepte de «veïnatge interior» que suposa crear un marc jurídic general per a les relacions de la UE amb Andorra, Mònaco i San Marino.

A la reunió també hi va ser present l'ambaixador d'Espanya a Andorra, Alberto Moreno, i la directora de política internacional i de seguretat del gabinet del president, Milagros Hernando, entre d'altres. Per la seva part, va completar la delegació andorrana el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, el cap de gabinet del cap de Govern, Esteve Vidal, i l'ambaixador a Espanya, Manuel Pujadas.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT