PUBLICITAT

Un pont per enfortir les relacions estatals

  • La infraestructura sobre el riu Manzanares ha estat dissenyat pels enginyers Juan Luis Bellod i Peter
EL PERIÒDIC
MADRID

Periodic
Martí i gallardón mostren una placa de la infraestructura, ahir. Foto: SFG

Andorra ja té pont a Madrid. La inauguració oficial es va dur a terme ahir al matí, amb la presència de l'alcalde de la capital espanyola, Alberto Ruiz Gallardón, el cap de Govern, Toni Marti, i la cònsol d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, que va assistir-hi amb d'altres integrants del Comú, també de l'oposició. D'aquesta manera la capital madrilenya retorna el favor que li va fer Andorra l'any 2008, denominant pont de Madrid a una nova infraestructura viària de Santa Coloma.

Les personalitats presents a l'acte oficial van coincidir en destacar que aquest pont reforça les relacions entre els dos estats. Segons va manifestar Martí, «és un símbol del bon veïnatge dels dos països». Ferrer, en termes més locals, va assegurar Madrid i Andorra la Vella són dues capitals que mantenen una relació «molt fluïda» i entre les quals la col·laboració és excel·lent.

Gallardón, per la seva part, va mostrar-se més metafòric, i va plantejar que aquest pont singular de tres braços (el pont de la Y, l'anomenen), «pot recordar les tres valls que conformen Andorra», un territori molt conegut pels espanyols i madrilenys, que admiren «els seus paisatges, les seves magnífiques infraestructures i la seva indústria turística». L'alcalde madrileny va cloure destacant «els estrets vincles culturals, socials i econòmics que uneixen als dos territoris».

El pont ha estat dissenyat pels enginyers Juan Luis Bellod i Peter Tanner i millora les connexions dels 400.000 veïns que resideixen als districtes d'Arganzuela i Latina. Es calcula que pels seus 100 metres de llargària hi passaran diàriament prop de 200.000 vehicles. La infraestructura està ubicada entre el pont de Segovia i l'Estadi Vicente Calderón. D'aquesta manera el petit país dels Pirineus es fa gran en presència a la capital espanyola.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT