PUBLICITAT

El Comú d'Encamp té previst adquirir el Prat Gran a final d'estiu

  • Els acords van en el sentit de trobar una solució al pla parcial que vol construir Casa Areny a la parròquia
P. G.
ENCAMP

Periodic
Infants juguen al Part Gran encampadà, ahir. Foto: ÀLEX LARA

Ja són tres anys d'incertesa. Des que es va acabar el contracte entre el Comú d'Encamp i els propietaris del Prat Gran, Casa Areny, cada exercici es fa la renovació de la concessió d'aquest espai verd del nucli urbà i cada cop es té la incògnita de si continuarà sent la zona d'esbarjo més gran de la parròquia o si desapareixerà per convertir-se en més construccions d'edificis o de complexos hotelers. Ara, però, es preveu arribar a una solució de continuïtat d'aquest espai verd. El Comú d'Encamp té previst adquirir en propietat el Prat Gran. Així ho va manifestar el cònsol major d'aquesta parròquia, Miquel Alís, qui va avançar que les negociacions amb els propietaris estan avançades i que pot ser que a la fi de l'estiu es pugui tenir una decisió ferma.

Els propietaris del Prat Gran van presentar al Comú un pla parcial per construir en aquesta gran superfície, al centre del nucli urbà. Davant d'aquesta proposta, des de la corporació comunal es van intensificar les reunions per poder fer propostes als propietaris i conservar aquest pulmó verd de la parròquia. «Si Casa Areny vol tirar-lo endavant, el Comú no ho pot impedir», va explicar Alís. Tot i això, el cònsol encampadà va explicar que des del Comú s'ha reconegut la importància que té aquest espai «com un lloc de trobada on van molts infants i molta gent de la parròquia i que és escenari de moltes activitats festives de la localitat». Aquesta consideració és la que ha motivat que la corporació decideixi adquirir l'espai.

BUSCANT UNA SOLUCIÓ /Ara bé, la crisi econòmica impedeix una compra del terreny i les negociacions consisteixen en arribar a un acord que sigui del gust de les dues parts, el Comú i Casa Areny. Tot i que el cònsol no va voler donar detalls d'aquestes negociacions una solució possible és la cessió d'uns terrenys per part de la corporació a la propietat perquè aquesta pugui desenvolupar la unitat d'actuació que té prevista construir. Així doncs es pot fer com un canvi de terrenys on la despesa no sigui molt alta per a les arques comunals que volen acabar el mandat reduint el màxim possible el deute.

El futur del Prat Gran ha estat sempre un motiu d'interès no només per les autoritats locals sinó també per la població en general que fa ús. Ara però, les negociacions del futur de l'ús d'aquest espai arriben a la seva fi. «Estic convençut que arribarem amb acords i a mi m'agradaria poder arribar-hi al més aviat possible, és a dir, abans del final del mandat, i molt abans, si pot ser. Fins i tot abans no s'acabi l'estiu», va dir Alís.

Casa Areny haurà de decidir si vol tirar el pla parcial endavant i vol fer-ho en un altre lloc, dels que possiblement pugui oferir el Comú. Així doncs es podran concretar més les solucions a estudiar.

APARCAMENT SOTERRANI /El Comú d'Encamp havia projectat en aquest parc un aparcament soterrani que podia construir en la part de sessió obligatòria que li correspon d'aquesta unitat. A més també estava projectat, en cas que s'executés aquest aparcament, fer a la part de sobre del soterranu una zona d'esbarjo. Però la corporació encampadana ve des de fa anys lluitant per aconseguir tota la superfície del Prat Gran i no quedar-se només amb la part que li corresponia de cessió obligatòria.

Quan s'efectuï aquesta adquisició, que segons el cònsol serà cap al mes de setembre, el comú encampadà haurà respost a una demanda de gran part de la societat que viu al nucli urbà d'Encamp.

El futur del Prat Gran no només ha estat una reivindicació dels veïns als carrers del poble, sinó que també ha estat com a demanda formal que s'ha efectuat a l'administració comunal.

Al Facebook s'ha creat al respecte un grup de persones que reivindiquen la continuació d'aquest espai com a zona verda de la parròquia. Sota el nom ‘No volem que construeixin al Prat Gran d'Encamp', els veïns d'aquesta parròquia deixin missatges de suport perquè continuï sent un parc i no una zona més de blocs d'edificis.

En cas que no es posés solució aquest parc, des del Comú ja es va apuntar altres solucions alternatives com buscar espais nous per ubicar altres parcs. Tot i això, la corporació sempre ha considerat que la ubicació i la superfície del Prat Gran és la idònia, per ser centre del nucli urbà i perquè en ella a més d'una zona d'esbarjo i parc infantil també se celebren tot tipus d'actuacions com concerts, fires i demostracions de qualsevol tipus.

El tancament d'aquest acord per donar continuïtat segura al Prat Gran, amb l'adquisició del terreny per part del Comú, és ara un repte important que té la corporació comunal que a finals d'any finalitza aquest mandat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT