PUBLICITAT

La tempesta socialdemòcrata continua

  • Ferrer intentarà «trobar un moment» avui per presentar la carta, però descarta abandonar el lideratge del Comú de la capital
ÈLIA ORTS GARRI
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Rosa Ferrer, al seu despatx del Comú de la capital. Foto: TONY LARA

Durant els anys de Govern de Jaume Bartumeu es va anar gestant una tempesta al sí del Partit Socialdemòcrata important. Algun llamp i algun tro –veus importants del partit demanant eleccions anticipades en contra del que defensava el cap de Govern i líder dels socialdemòcrates, d'altres criticant decisions d'aquest Executiu– n'advertien la magnitud. La tempesta va començar a deixar caure les primeres gotes amb l'arribada de les eleccions generals del passat 3 d'abril, i ja era tota una torrentada amb la lectura de l'estrepitosa derrota.

L'aiguat va portar al capità del vaixell socialdemòcrata, i amb ell tot el comitè executiu, a dimitir dels seus càrrecs respectius. Mentre, la tempesta anava augmentant la seva fúria, arribant al seu punt àlgid durant el congrés extraordinari que la formació va celebrar el 18 de juny. La calma tensa que es va instaurar després d'aquesta data hauria d'acabar avui amb l'escenificació de les conseqüències de la tempesta: la renúncia de militància de noms com Rosa Ferrer i altres destacats membres i fundadors del partit, sobretot de la parròquia d'Encamp.

Però que sigui avui la data en què la tempesta –centrada en la persona de Ferrer– deixi pas, per fi, a la calma, no està clar. D'entrada perquè Ferrer ha de «trobar el moment» per presentar la carta, i avui tindrà el matí ocupat amb la reunió de cònsols –vés per on, les diferents posicions en relació a aquesta assemblea és la gota que ha fet vessar el got i ha causat el trencament entre la cònsol major de la capital i el PS–, a la qual farà d'amfitriona. I en segon lloc, caldrà veure la tempesta secundària que es pot originar, tenint en compte que, com a militant del PS, en accedir al càrrec es va comprometre a abandonar-lo si en algun moment trencava el carnet, i que ja ha manifestat obertament la voluntat de seguir al capdavant del Comú d'Andorra la Vella. Seria una «irresponsabilitat fer-ho a cinc mesos de les eleccions comunals», va manifestar a l'ANA.

Grup de reflexió

Ferrer, juntament amb d'altres militants descontents del PS que també presentaran la renúncia en les properes hores, té la intenció de constituir un grup per reflexionar sobre «cap a on va la socialdemocràcia», quines direccions ha de seguir tenint en compte el context actual i «vetllant pels pilars de l'estat del benestar». Aquest és el plantejament que recollia la ponència que Ferrer va presentar en el darrer congrés del PS, i que va ser rebutjada. Però també és similar al que demanava Esquerra Socialista, un debat ideològic, tal com va recordar ahir Ferrer, i per tant el grup de reflexió podria ser prou ampli.

Però per veure-ho, caldrà esperar el posicionament d'ES, que com a corrent, aposta per donar 100 dies de gràcia al nou comitè executiu i veure si s'organitza l'anunciat debat ideològic.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT