PUBLICITAT

Ríos vol proves de l'estalvi assolit amb la revisió de contractes

E. O. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Jaume Bartumeu en la compareixènça d'ahir al Consell General. Foto: ANA

El conseller general socialdemòcrata David Ríos vol «proves» de l'estalvi assolit amb la renegociació de contractes per part del Govern. El ministre de Finances, Jordi Cinca, va anunciar la setmana passada que amb la revisió de prop d'un 10% dels contractes per lloguer d'instal·lacions i de serveis signats pel Govern s'havia aconseguit un estalvi al voltant dels 900.000 euros. Per això, Ríos va entrar ahir a tràmit una petició d'informació a l'Executiu per la qual demana quins contractes s'han renegociat amb els particulars i la documentació que acreditin les modificacions pactades en aquests.

Més enllà, el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va informar que el grup treballa en la redacció de l'esmena a la totalitat, i altres esmenes parcials, al text del projecte de modificació de la llei d'horaris comercials. Serà dijous quan s'entrin les esmenes a tràmit parlamentari, data en què s'acaba el termini per poder fer-ho, i per tant el socialdemòcrates no demanaran cap pròrroga en aquest termini. Bartumeu va justificar les esmenes dient que «entenem que la llei que es va fer –la legislatura anterior– és una bona llei» i per tant en volen «defensar els principis». A més, el líder del grup socialdemòcrata va reiterar que «no entenem el tracte diferent de les diades de Meritxell i la Constitució», i va recordar que pels socialdemòcrates, «la festa nacional és la Constitució».

NOMENAMENTS / D'altra banda, els membres del grup socialdemòcrata estudien proposar un nom per constituir el Consell d'Administració de l'Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF), però Bartumeu no el va voler fer públic. Igualment, els socialdemòcrates treballen per fer les seves propostes de renovació de la junta electoral.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT