PUBLICITAT

Angoixa a la LEB Plata

  • Dos clubs confirmen que no poden assumir la despesa i nou tenen dubtes, quan la data límit és divendres
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El Plasencia Extremadura, rival del River al play-off d'ascens, renuncia a LEB Plata i serà a EBA. Foto: ÀLEX LARA

L'afany recaptador de la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) s'escenifica en un nou estiu en què són molts els clubs que no troben diners per mantenir-se. Si aquest és el via crucis habitual quan acaba la temporada, aquest any el perill per a la LEB Plata és fins i tot superior, per no dir màxim, ja que dos clubs ja han anunciat oficialment a la FEB que renuncien a la categoria per motius econòmics, i altres nou tenen seriosos dubtes de poder ser-hi a la tercera competició regular del bàsquet espanyol. Són onze entitats que posen en perill tota una lliga. L'angoixa és total, i més perquè el pròxim divendres 8 de juliol a les 13.00 hores caduca el termini per fer efectius els pagaments i completar la inscripció.

Els diners són en tots els casos el gran problema: perquè no es troben patrocinadors, perquè els que hi havia tanquen la paradeta o perquè les institucions, amb l'aigua al coll en aquesta (eterna) època de vaques magres, tampoc no poden destinar diners a l'esport quan la crisi posa al capdavant dels problemes coses més serioses com l'atur o l'habitatge. Amb aquest panorama, agafa cos la idea que sona des del passat hivern entre el món del bàsquet: la LEB Plata és insostenible, i si ja va passar que l'antiga LEB Bronze va desaparèixer per unificar-se en una LEB Plata fa dues temporades, ara l'opció de que la situació es repeteixi agafa forma, tot i que des de la FEB s'insisteix en què la mar està en calma i els vaixells tornaran a sortir a pescar.

PLASENCIA I PLATJA RENUNCIEN / Clubs de prestigi durant la passada LEB Plata com el Plasencia Extremadura –va jugar i va perdre al play-off precisament contra el BC River Andorra– ha anunciat a la FEB oficialment la seva renuncia a la categoria, i a més des de la directiva extremenya asseguren que sense suport institucional fins i tot perilla el seu concurs a la Lliga EBA. Però hi ha un altre equip, el Platja de Mallorca (Bahia San Agustín), que també ha oficialitzat la seva decisió de mantenir-se a EBA, tot i assolir l'ascens a les pistes. Aquí la posició és també econòmica, però també socioesportiva, perquè no volen renunciar a la seva base.

ELS NOU EQUIPS AMB DUBTES / Si bé dos entitats ja han dit adéu abans d'hora, en són nou les que s'ho rumien: Fontedoso Ávila, CB Illescas, Santurtzi, Corunya, CB Guadalajara, Adepal Alcázar, Tíjola, Oviedo i ADT Tarragona. A més, s'hi podria afegir el Gandia Bàsquet, en ple procés de reestructuració amb eleccions de junta directiva i molta tensió pel mig. Dels dubtosos, destaquen casos com el del Tíjola, que si bé fins ara rebia el suport incondicional del Grupo Promobys, ara aquest gremi hoteler ha decidit no apostar pel primer equip almerienc, i els dubtes es fan més grossos quan les institucions miren cap a l'altre costat. Aquest és també el cas de l'Àvila, que fa unes setmanes tenia clar que seria a LEB Plata i ara no sap què fer, i en idèntica situació s'hi troben Guadalajara, Alcázar o Santurtzi, que somia amb tancar un suport per la via d'urgència, i Oviedo, perquè FEVE diu que no vol renovar la col·laboració.

DELS ASCENDITS, UN ‘SÍ' CONFIRMAT / Però no són tot males notícies, perquè almenys un dels equips ascendits des d'EBA ha confirmat la inscripció. És l'Araberri (Aurteneche Vitoria). Dels altres tres, Bahia San Agustin diu que no, Gandia hi treballa i el català Eninter CB Santfeliuenc també. Per si de cas, l'Asociación de Baloncesto Pacense, que es va quedar a les portes de l'ascens, parla amb l'Ajuntament de Badajoz per estar a l'aguait.

LA FEB SEGUEIX AMB LA SAGNIA / La FEB que presideix José Luis Sáez manté els criteris econòmics que fan patir els clubs, tot dins de la política de professionalització del bàsquet fins a la tercera categoria. Les entitats rondinen, però res. Si volen competir a la LEB Plata, els requisits són clars: 32.000 euros d'inscripció pagats la meitat abans de completar la inscripció i l'altra meitat amb un pagaré amb caducitat anterior al 30 de setembre, i 138.000 euros d'aval. Així qualsevol rondina.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT