PUBLICITAT

El pas del Tour per Andorra, en 'stand by' fins a l'edició del 2014

  • El Govern aposta per la fórmula bianual per mantenir el Fòrum Mundial de Turisme i el Congrés de Turisme de Neu i Muntanya
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El pas del Tour de França per l'avinguda Carlemany, l'estiu del 2009. Foto: TONY LARA

L' edició del Tour de França 2011 tot just comença a rodar. Contador, Sánchez, Evans, Schleck i companyia recorreran tot el juliol les carreteres franceses, i serà a mitjans de mes quan més a prop estaran del Principat, a les etapes pirinenques. I és que malgrat que Andorra vol i reclama el pas de la carrera francesa per dins de les seves fronteres, l'exigent cursa de moment seguirà passant de llarg. Almenys fins a l'any 2014, segons va informar el ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp.

«El Tour de França no és tant celebrar-lo quan tu vols sinó quan ells volen, depèn molt més d'ells que de nosaltres», va reconèixer Camp. L'edició del 2009 va representar per Andorra, malgrat la forta inversió realitzada d'inici, un gran aparador turístic per donar-se a conèixer a tot el món. El Govern ho té present, i per això treballa amb la vista posada a l'any 2014. Abans, va assegurar Camp, és pràcticament impossible.

El motiu pel qual el Govern lluitarà perquè els ciclistes més destacats del món pedalin per avingudes com Carlemany i Meritxell concretament el 2014, és perquè Barcelona està negociant ja per fer arribar una ruta a la ciutat comptal en aquella edició. Segons va assegurar el ministre de Turisme Barcelona «està treballant molt fort per portar-lo de nou al 2014, i serà llavors quan pot tornar una etapa al Principat». És a dir, la força d'Andorra vindrà per intentar exposar la bona acollida de l'etapa Barcelona-Vallnord de l'edició de l'any 2009.

rutes de no professionals / Sense perdre la vista a aquest 2014, el Govern treballa paral·lelament en un altre projecte a més curt termini. Es tracta de les rutes de corredors no professionals que s'organitzen durant les jornades de descans del Tour. Camp va assegurar que aquestes curses «generen molta afició i mouen a molta gent», entre participants i seguidors, i que s'analitza l'opció que cara l'any vinent i els següents es pugui celebrar dins d'aquest marc la repetició de l'etapa Barcelona-Andorra de fa dos anys. Es tracta d'una iniciativa, a més, que també es podria concebre fora de les dates del Tour, va explicar el ministre.

Turisme planteja aquesta possibilitat dins la tasca centrada en realitzar activitats d'oci i esportives en temporada d'estiu, per tal de revitalitzar l'activitat turística. En aquest sentit, també estudien l'opció de portar al Principat curses com la Quebrantahuesos que se celebra a Sabinyánigo, Osca. Segons va assegurar Camp, «és l'exemple a seguir, fa 15 anys que la fan i pot aportar entre 1.000 i 1.500 persones». El ministre també va parlar de la marató de Barcelona: «A Andorra orogràficament és complicat fer maratons però també es pot estudiar alguna fórmula similar», va plantejar.

fórmula BIANUAL de congressos / D'altra banda, el ministre de Turisme també va analitzar la situació de dos esdeveniments de caire internacional que se celebren al Principat: El Fòrum Mundial de Turisme i el Congrés de Turisme de Neu i de Muntanya. El primer, organitzat conjuntament amb la Organització Mundial del Turisme (OMT), se celebra anualment, mentre que el segon arriba cada dos anys al Principat (la Massana l'organitzarà l'abril del 2012). Aquesta situació havia causat controvèrsia a alguns sectors, sobretot per part dels Comuns, ja que la coincidència dels dos esdeveniments els feia la competència. Per tot, Camp va assegurar que la voluntat del ministeri és canviar la fórmula i fer-ho bianual, és a dir, celebrar el Fòrum l'any que no se celebri el Congrés. «Són congressos que poden solapar temàtiques. Seria fantàstic, si tinguéssim els recursos, fer-los a la vegada, però no és el cas», va plantejar Camp.

El ministeri de Turisme ha de donar una resposta a la OMT aquest mateix estiu, i tenint en compte la voluntat del Govern de mantenir els dos esdeveniments, tot apunta sol·licitaran aquesta alternança.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT