PUBLICITAT

Onada rosa a Escaldes i la capital

  • Jornada festiva amb més de 300 dones corrent contra el càncer de mama
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La guanyadora (dorsal 77) en primer pla, ahir. Foto: TONY LARA

Els carrers d'Escaldes-Engordany i de la capital es van omplir ahir al matí d'una tonalitat rosa llampant. Més de tres cents participants, totes elles dones a excepció d'algun home que es va colar a la festa, van recórrer els 2,7 quilòmetres de la primera edició de la Cursa de la Dona, organitzada per l'associació de Dones d'Andorra i pel Grup Alba.

Malgrat tractar-se de la primera edició d'aquest esdeveniment, l'organització es va celebrar sense problemes i les participants, cadascuna al seu ritme (corrent, caminant, en cotxet, acompanyades d'animals o en cadira de rodes, per posar alguns exemples) van poder gaudir de la vetllada festiva. Però també solidària, ja que la recaptació obtinguda anirà destinada a la lluita contra el càncer de mama.

S'hi van veure cares conegudes, com la subsíndica Mònica Bonell, les conselleres generals Sílvia Calvó, Sílvia Riva, Meritxell Verdú o Rosa Gili, les cònsols majors i menors d'Escaldes, Montserrat Capdevila i Meritxell Sangrà (aquesta darrera va realitzar un discurs per agrair la presència de totes les dones corredores) o les impulsores de la cursa. Tampoc hi va fallar, tot i que en un paper més discret (ahir la dona era la gran protagonista), el cap de Govern, Toni Martí.

La jornada va començar amb un escalfament previ per a totes les participants. A les 10 del maatí es va donar el tret de sortida des del Parc de la Mola d'Escaldes. El recorregut va continuar per l'avinguda Carlemany, Meritxell, va pujar per Josep Viladomat fins Caldea, va retornar al Parc de la Mola i va finalitzar a l'aparcament d'Illa Carlemany, un dels patrocinadors de la cursa juntament amb BIBM, InOut, CocaCola i el Comú escaldenc.

Des del Grup Alba, es va fer una bona valoració de la cursa tenint en compte l'alta participació. Marta Santuré va manifestar que l'associació confia que es pugui repetir l'any vinent, tot i que canviant les dates perquè es pugui fer quan la gent encara no ha marxat de vacances.

La guanyadora de la cursa va ser l'atleta Sílvia Felipo, que va fer un temps de 9'20'', seguida de Marina Batriu amb un temps de 9'30'' i de Yolanda Castillejo amb 9'36''. Però tal i com elles mateixes van destacar, ahir més que guanyar, l'important era córrer contra el càncer de mama, per afavorir la investigació i l'avenç dels tractaments per combatre la malaltia.


Reportatge:La victòria més sentida



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT