PUBLICITAT

Amàlia Vinyes surt d'Alcanyís encara més líder del CER

  • Els germans tanquen un cap de setmana de menys a més amb una 6a plaça i una victòria, tot i els entrebancs
EL PERIÒDIC
ALCANYÍS

Periodic
Els germans Vinyes, a la primera plaça del podi de la segona carrera, al Circuit d'Alcanyís. Foto: FOTO ESPORT

Joan i Amàlia Vinyes (Seat León de Baporo Motorsport) van fer bo al Motorland d'Alcanyís la dita que diu que bé està el que bé acaba. Després d'un inici molt complicat i d'una 6a posició molt treballada a la primera de les carreres de la cita aragonesa de la Copa d'Espanya de Resistència (CER), van aconseguir pujar a l'esglaó mes alt del podi a la segona, D'aquesta manera, Amàlia fa un pas més a la consecució del títol, tant de la categoria D4 com de classe 1.

El míting va estar marcat per la calor que van haver de suportar els pilots. També les mecàniques van acusar l'esforç: els abandonaments sense motius definits van ser una de les constants del cap de setmana.

L'inici de la competició va arribar carregat de tensió per als germans Vinyes. En els lliures, Joan va sortir decidit a recuperar el feeling al Leon després de dos mesos sense competir en circuits. Només va completar quatre voltes, abans que un rival el llancés contra el mur. Els tècnics deBaporo van reparar el vehicle, però Amàlia va sortir a pista quan s'havia complert més de la meitat del temps previst per a la segona tanda de lliures. Les voltes van certificar que les conseqüències greus de l'impacte estaven resoltes, però quedaven per reparar detalls, sobretot de direcció, per sortir a pista amb opcions d'estar entre els més ràpids.

Les sèries cronometrades van tenir un desenllaç més positiu: Amàlia va disputar la primera sèrie, va parar el crono en els 2min 16,416s que la van situar 5a. Malgrat el registre, es mostrava una mica decebuda ja que considerava que hauria pogut millorar: «He entrat una mica passada en un dels revolts de la part alta, ha estat una pena». En la següent sèrie Joan va sortir amb l'objectiu de marcar la pole, va estar molt a prop però Marc Carol el va superar per 76 centèsimes. «M'ha faltat una mica de confiança en algunes frenades», va afirmar l'andorrà.

A la primera carrera tant Amàlia com Joan es van mostrar molt regulars perseguint l'objectiu d'estar en posicions davanteres però, si era possible, sense acumular segons en el seu handicap. Ho van aconseguir, però fins i tot van estar a punt de quedar fora en una última volta atípica. «En iniciar la volta m'he quedat amb el canvi en posició neutra i aturat. M'han avançat tres rivals i llavors he pres la decisió de parar el cotxe i posar-lo de nou en marxa, per sort ha funcionat i hem pogut salvar la sisena plaça», va dir Joan Vinyes.

SEGONA CARRERA / Joan va iniciar la segona carrera amb l'objectiu d'assolir el triomf final. Les previsions es van complir encara que amb cert sofriment a la part final de la prova. Joan va fer tot el relleu mantenint les distàncies amb Marc Carol. Després del pas pel pit-lane, Amàlia es va situar al capdavant però amb menys de 2s d'avantatge sobre Sicart.

La pilot andorrana va aguantar bé la tensió i malgrat perdre alguna dècima, es va mantenir al capdavant fins que, mancant 1 minut per a la finalització, el director de carrera va ordenar treure bandera vermella i es va donar per finalitzada la prova. Al final doncs satisfacció total en el box de Baporo. «Hem salvat de la millor manera un cap de setmana que se'ns va complicar molt en les primers instants dels entrenaments lliures. Ens anem d'Alcanyís amb l'alegria d'haver incrementat l'avantatge d'Amàlia al capdavant de les diferents classificacions del CER 2011», va dir Joan Vinyes a la finalització.

La propera cita de la Copa d'Espanya de Resistència es disputarà en el Circuit de Catalunya el segon cap de setmana de setembre (dies 9 i 10). Com és habitual a la pista catalana, el míting es disputarà a una sola carrera de dues hores. Valdrà com a classificació d'una hipotètica primera carrera el resultat de la primera hora de competició.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT