PUBLICITAT

Ferrer trenca amb el PS

  • La mandatària comunal diu que encara s'ho està pensant, però fonts properes confirmen que la decisió està presa
E. A.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La cònsol d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer. Foto: TONY LARA

La cònsol d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, abandonarà el Partit Socialdemòcrata (PS). Segons ha pogut saber EL PERIÒDIC, la decisió ja ha estat comunicada al cercle de col·laboradors més propers, encara que ella mateixa, en declaracions a aquest rotatiu, va assegurar que encara està valorant quin ha de ser el seu futur polític, i si aquest futur passa per seguir o no a les files del PS. Una de les grans incògnites que s'obren ara, un cop renunciï efectivament a la seva militància, és saber si Ferrer liderarà igualment una candidatura a les eleccions comunals del mes de desembre. Segons les fonts consultades, una possibilitat és que l'actual cònsol de la capital encapçali una plataforma independent que inclogui, entre altres, alguns candidats de Demòcrates per Andorra (DA).

No és cap secret que Rosa Ferrer se sent incòmoda dins del Partit Socialdemòcrata, un malestar que s'ha accentuat des del congrés extraordinari de la formació. És més, des d'aquell dia, la mandatària comunal ha fet declaracions en diversos mitjans, assegurant que no està disposada a seguir aguantant «determinades pressions, insults, desqualificacions i desprestigis». Les últimes declaracions en aquest sentit, les va fer al programa Ara i aquí de RNA, tot i que llavors tampoc no va voler aclarir res sobre el seu futur, ni pel que fa a presentar-se a la reelecció com a cònsol ni en relació amb el PS.

El fet que hagi manifestat que voldria continuar al capdavant del govern comunal «però no a qualsevol preu» obre la via a una candidatura independent. El mateix dia del congrés dels socialdemòcrates, Ferrer va lamentar que alguns companys l'haguessin acusat de fer un gir cap a la dreta. Fins i tot, va mostrar el seu disgust perquè, segons va dir, algun militant del PS l'havia instat a passar-se a les files de DA.

Ferrer, que en la ponència que va presentar al congrés va defensar amb contundència els valors de la socialdemocràcia, va afirmar que, per arribar a entendre's amb Demòcrates per Andorra en una eventual candidatura conjunta al Comú d'Andorra la Vella, haurien de parlar primer del programa. Per tant, aquesta és una opció que la mandatària parroquial no descarta, això sí, sempre i quan hi hagi acord pel que fa a les propostes polítiques per al govern de la capital.

De fet, per la informació a què ha tingut accés EL PERIÒDIC, la configuració d'una llista plural, també amb persones independents properes a Rosa Ferrer, és la possibilitat que, avui per avui, pren més força. Dins de l'equip comunal, Ferrer compta principalment amb el suport d'Antoni Armengol, conseller de Serveis Públics i Urbanisme. En canvi, segons el que ha transcendit de l'última reunió del comitè local del PS d'Andorra la Vella, el distanciament entre Ferrer i bona part dels consellers socialdemòcrates s'ha anat accentuant els últims temps.

MANTENIR EL CÀRREC O NO / En paral·lel a la decisió d'abandonar la militància al Partit Socialdemòcrata, Ferrer s'haurà d'enfrontar a una altra qüestió que no és menor en absolut. I és que els militants del PS, quan accedeixen a un càrrec polític, es comprometen a abandonar-lo si en algun moment arriben a trencar el carnet. D'aquesta manera, en el moment de fer pública la decisió de deixar el partit, Ferrer hauria de renunciar també al seu càrrec com a cònsol d'Andorra la Vella –això, a molts pocs mesos de les eleccions.

No és estrany, doncs, que sigui reticent a confirmar una decisió que, d'altra banda, ha comunicat a diverses persones del seu entorn.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT