PUBLICITAT

El francès Chareyre domina en el primer contacte amb el Circuit

  • Escassa presència de públic a la jornada inicial del GP Andorra, tot i el reclam al Pas del Mercat de les Oportunitats
EL PERIÒDIC
PAS DE LA CASA

Periodic
Un fotògraf busca la instantània d'un pilot, en plena lluita contra el crono en la classificatòria, ahir a la tarda. Foto: TONY LARA

El Gran Premi d'Andorra de Supermoto 2011, que tornava al Principat després d'un any d'absència, va engegar motors ahir amb les jornades d'entrenaments que van deixar el francès Adrien Chareyre (Aprilia) en immillorable posició per lluitar avui per la victòria final, després del que es va veure al Grandvalira Circuit del Pas de la Casa. Ahir, poc públic per veure aquesta competició.

Els pilots i equips que disputen el Campionat del Món de Supermoto van encetar la jornada amb dues sessions lliures que van tenir lloc abans del migdia. La pràctica va servir perquè els pilots s'adaptessin a les condicions de l'exigent Grandvalira Circuit abans dels entrenaments puntuables de la tarda.

En categoria S1, Adrien Chareyre i la seva Aprilia van ser els millors de la primera tanda d'entrenaments, amb una volta ràpida realment espectacular de 51,973s. El també francès Thomas Chareyre, de TM, va ser segon amb un crono de 52,036s, mentre que el finlandès Mauno Hermunen, que fins ara és el líder del Campionat del Món després de les dues primeres curses, va fer un crono de 52,258s. L'italià Ivan Lazzarini (52,326) va ser quart en una tanda realment competida.

A la segona sessió de la jornada, Adrien Chareyre (51,538s) va tornar a ser el més ràpid, però el seu germà Thomas (51,540s) no li donava treva i va rodar a només dues mil·lèsimes d'ell. Lazzarini (51,736s) i Thierry Van Den Bosch (51,897s), que va patir una caiguda a l'espectacular tram d'off-road, van aprofitar l'aparent relaxació de Mauno Hermunen (52,021) per ser tercer i quart respectivament.

Ja a la tard va arribar la tanda decisiva, els entrenaments classificatoris per a la jornada de diumenge. Adrien Chareyre va demostrar novament la seva superioritat al traçat andorrà, firmant el millor temps del dia amb 50,828s. Thomas Chareyre (50,920s), Mauno Hermunen (51,027s) i Thierry Van Den Bosch (51,381s) van acabar darrere el germà gran de la saga francesa.

Francesc Cucharrera, al seu torn, va firmar la seva pitjor actuació del dia a la tanda decisiva, quan s'esperava que ho donés tot. El bicampió d'Espanya no va poder rebaixar la seva millor marca de 53,210 i es veurà condemnat a sortir des de la 21a i última posició de la graella per culpa d'uns problemes amb la preparació de la motocicleta.

POCA AFLUÈNCIA DE PÚBLIC / La primera jornada va estar marcada pel mal ambient de públic, tot i que s'esperava una gran afluència perquè el Pas de la Casa rebia ahir també el Mercat de les Oportunitats. Amb tot, s'espera per avui diumenge, dia de les carreres on està en joc el títol del Gran Premi d'Andorra i la lluita per la general, augmenti considerablement una xifra d'espectadors que ahir no va arribar a més de 100.

LA PRIMERA MÀNEGA, A LES 12.15 / La competició arrenca avui al migdia a partir de les 12.15 amb la primera mànega. Totes les curses tindran una durada de 20 minuts. A les 14.15 es donarà la sortida a la segona mànega, mentre que la tercera i definitiva es disputarà a partir de les 16.15, per donar per tancat aquest Gran Premi d'Andorra amb la cerimònia de lliurament de trofeus.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT