PUBLICITAT

Naturlàndia inicia l'ampliació amb la vista posada a l'estiu vinent

  • Pintat presenta el projecte als nous accionistes i assegura que l'observatori d'animals estarà enllestit el juliol del 2012
CLARA GARNICA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Pintat presenta el projecte als accionistes, dijous a la nit. Foto: COMÚ DE SANT JULIÀ

La nova junta d'accionistes del consell d'administració de Naturlàndia ja coneix amb tots els detalls el projecte d'ampliació que ha de convertir les instal·lacions en un observatori d'animals. L'exposició amb tots els detalls es va efectuar dijous a la nit, durant la primera convocatòria oficial de la nova junta, després d'haver-se completat el procés d'ampliació de capital. Amb el vistiplau concedit per part dels 288 accionistes (particulars i institucions), la corporació ja ha procedit a donar llum verda a l'inici de les obres. El cònsol de Sant Julià, Josep Pintat, va informar ahir que començaran la setmana vinent i s'allargaran un any. L'objectiu és per tant tenir enllestida la instal·lació al juliol del 2012, per tal d'incloure el parc d'animals i la resta de serveis previstos a l'oferta de la temporada d'estiu de l'any que ve.

El cònsol va informar que el 94% del capital dels accionistes va ser present a aquesta primera junta, mentre que un 5% del capital va estar representat. Les xifres demostren l'interès pel projecte, va assegurar Pintat, i que Naturlàndia «va endavant».

El cònsol va voler destacar i «agrair l'esforç a l'elevat nombre de persones» que formaran part de la societat malgrat fer-ho en quantitats petites. Per aquest motiu, va proposar ampliar el consell d'administració dels cinc membres actuals als vuit. Fins ara els membres representaven a la corporació. El cònsol vol que les tres noves incorporacions «representin els petits accionistes». Aquests han demanat un termini de dos mesos i mig per decidir quines seran les seves cares visibles.

treball per fases / Pel que fa al desenvolupament de les obres, aquesta es farà per fases i tindrà la seva màxima intensitat durant el proper mig any, aprofitant l'absència de neu a una zona de més de 2.000 metres d'alçada. El cònsol va explicar que un total de vuit empreses s'han presentat al concurs públic, i que finalment s'han adjudicat els treballs a quatre d'aquestes.

D'altra banda, el cònsol va assegurar que les obres d'ampliació no afectaran el desenvolupament habitual de Naturlàndia. Es podrà seguir practicant esquí de fons al Planell del Conangle, que és la zona on s'ubicarà l'observatori, i se seguirà potenciant la zona del camp de tir amb ofertes com el múixing i el tir amb arc. La restauració tampoc quedarà afectada.

La primera fase del nou ecoparc temàtic tindrà un cost de 4,3 milions d'euros i preveu a més de l'observatori la instal·lació d'un amfiteatre, un centre veterinari i un de recuperació d'animals. Dels 4,3 milions, 1,9 seran aportats pels nous accionistes i la resta per la corporació. Pel que fa a la venda d'accions, es va tancar a principis d'aquest any amb un 60% de l'oferta coberta, 134.000 accions. També hi haurà una part, de prop de 400.000 euros, que serà finançada per les empreses responsables de dur a terme l'obra, corresponent al 15% del que els hagi de pagar el Comú.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT