PUBLICITAT

63 eventuals d'estiu per a Encamp i 14 per a la capital

  • Els cònsols encoratgen els joves per treballar amb ganes i amabilitat
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els joves que treballaran aquest estiu a la capital, davant de la porta del Comú d'Andorra la Vella, ahir. Foto: TONY LARA

Els comuns ja comencen les seves contractacions eventuals per cobrir les necessitats de les activitats d'estiu i reforçar el sector turístic. El Comú d'Encamp contracta un total de 63 front als 14 contractats per la capital.

És el 25è any consecutiu que el Comú d'Andorra la Vella contracta personal eventual per reforçar el sector turístic a l'estiu. Enguany, però, s'ha contractat un total de 14 joves ja que de l'església de Santa Coloma se n'ocuparan els guies d'Andorra Turisme. La cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, el cònsol menor, Josep Vila, i la consellera de Turisme, Maite Cano, van donar ahir la benvinguda als joves que van superar els exàmens, segons va informar l'ANA.

La cònsol major va explicar ahir que l'església de Santa Coloma, com a monument d'interès nacional, la portaran els guies d'Andorra Turisme, i per tant aquest any s'ha pogut reduir el nombre de contractats.

Ferrer els va traslladar el missatge de responsabilitat perquè «són la imatge de la parròquia» i per tant els va demanar que siguin amables, mostrin sempre una bona cara als visitants i que gaudeixin de la seva feina. En el mateix sentit va pronunciar el missatge la consellera de Turisme que els va explicar que els coneixements ja els han demostrat amb els exàmens que han superat, i que ara el que cal és que mostrin una bona actitud.

Els joves es van mostrar satisfets de poder treballar aquest estiu per a la parròquia, i la seva portaveu, Isabel Tejero, va explicar que ho encaren amb molta il·lusió. Va afegir que han hagut de demostrar els coneixements sobre la història de la parròquia i també les seves aptituds per als idiomes, i que s'han triat els joves que han tret millors notes a les proves.

Tejero repeteix experiència per cinquena vegada, i va compartir amb la cònsol l'opinió que l'amabilitat és imprescindible per treballar de cara el públic. A més, va afegir que normalment «els visitants t'ho posen molt fàcil perquè es mostren interessats i t'escolten», però que cal posar bona cara també quan no és així. Les demandes més habituals que recorda d'altres anys són recomanacions gastronòmiques, les caminades fàcils als llacs, o els recorreguts més destacats.

El cònsol major d'Encamp, Miquel Alís, també va donar la benvinguda ahir als 63 eventuals que treballaran durant els mesos de juliol i agost a la corporació. Alís els va encoratjar a treballar amb ganes per treure el màxim profit d'aquesta experiència professional. També ha comentat que l'objectiu d'aquestes contractacions és doble ja que, per una banda, permet als joves de la parròquia rebre una ajuda econòmica i, per l'altra, tenen una bona oportunitat per adquirir experiència laboral, substituint personal habitual o donant reforç a activitats estacionals, que els pot ajudar el dia de demà a trobar feina. Els joves van assistir ahir a una classe de formació en matèria de riscos laborals, segons va informar l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT