PUBLICITAT

Els funcionaris pagaran tot el cost de la mútua

  • La retenció del sou passa de l'1% a l'1,15%, fins ara la diferència la pagava el comú
P. G.
ENCAMP

Periodic
Treballadors del Comú, a l'oficina del Pas. Foto: TONY LARA

A partir d'aquest mes de juliol als treballadors del Comú d'Encamp se'ls aplicarà un augment de la retenció del sou del 0,15% aproximadament per fer front a la totalitat del cost de la mútua interna de la corporació. Fins ara la retenció només era de l'1% del sou de cada treballador, ara passarà a ser de l'1'15%, que és el que sol costar de més la mútua en l'any vençut, tot i això, el comú continuarà gestionant la mútua i vigilant el possible abús de baixes laborals.

Segons va explicar el cònsol d'Encamp, Miquel Alís, aquesta ha estat una decisió que s'ha d'aprovar en el següent consell i que s'ha pres des de la corporació però «amb l'acord dels representants dels treballadors», va dir. Alís va explicar que les arques comunals ja no hi poden fer front aquesta part de la mutua.

L'eliminació d'aquest percentatge al que feia front el comú fins ararespon a la voluntat de la corporació «d'anar cap a una millor gestió de les despeses del Comú», va dir el cònsol encampadà.

Durant els darrers set anys, el comú ha destinat més de 45.700 euros de més a la mútua interna dels treballadors per cobrir les baixes, el que suposa, que a banda de l'1% del sou que es reté als empleats, la corporació ha hagut d'invertir diners de les arques públiques per garantir la totalitat del sou als que agafen una baixa laboral.

Fins el passat mes de juny, els treballadors aportaven cada mes l'1% dels seu sou a la mútua de la coporació per assegurar--se la garantia del pagament total del seu sou en cas d'agafar una baixa.

El cònsol major va explicar que el Comú no té cap obligació de cobrir part del cost d'aquest mútua, però ho ha fet els darrers anys i per aquest motiu sempre s'ha mantingut.

La reducció de personal i les retallades i contenció de la despesa obliguen a que partides com aquesta s'eliminen dels comptes negatius del pressupost per poder arribar a finals d'any amb uns comptes més sanejats.

És per aquest motiu que a partir d'aquest mes de juliol tots els treballadors que depenguin de la nòmina del comú encampadà tindran una retenció del 0,15% més que la que tenien en els darrers set anys.

L'any passat la mútua va haver de cobrir 5.710 dies de baixa, que suposen una mitjana de 17 dies per treballador i una suma de 85.989 euros, dels quals 12.809 euros els va haver d'aportar el comú perquè les retencions no hi arribaven.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT