PUBLICITAT

Entre el motor i el ciclisme

  • Màxima oferta: Mundial de Supermoto al Pas, l'Europeu de rugbi a 7 a Heidelberg, la Copa TT o la crono d'Ordino
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els pilots i les seves màquines, durant la foto oficial que es va fer a la plaça dels Arínsols d'Encamp ahir a la tarda Foto: TONY LARA

El cap de setmana es presenta pletòric d'esport. No es podrà parar ni un segon per seguir el ritme de les competicions. La cita més important del cap de setmana és del Gran Premi d'Andorra del Mundial de Supermoto, però cal destacar també la segona cita amb l'Europeu A del rugbi a 7, que juga a Heidelberg (Alemanya). A més, el motor té una altra cita a Ordino, on es disputa avui a la tarda la Copa TT, mentre que també a Ordino, però avui al matí, se celebra la primera prova del Campionat d'Andorra de contrarrellotge, per obrir boca per demà, quan és la Volta als Ports. Diumenge també es corre la 1a Cursa de la Dona.

Supermoto / No tots els dies arriba una prova mundialista al Principat, però si bé el cap de setmana passat Sant Julià va acollir la prova del Mundial de trial, aquest és el Pas de la Casa, i el seu circuit, qui rep la prova internacional de Supermoto. El Gran Premi d’Andorra va obrir boca ahir amb una rua per tot el país que va cloure amb un gran ambient motociclista, abans de la competició d’avui. Aquesta competició torna a Andorra després d’un any d’absència.
Els horaris per la jornada de dissabte són els següents: des de les 11.40 fins a les 12.10, els primers entrenaments lliures, i de 13.40 a 14.10, la segona tanda. La lluita per agafar les bones posicions de cara a la cita de diumenge serà a partir de les 15.40 i fins a les 16.10, en unes sèries classificatòries que prometen molta intensitat.
Entre els favorits, el finlandès Mauno Hermunen (Husqvarna), que domina el Campionat del Món amb 128 punts després de les dues proves inicials (Itàlia i Bulgària), però sobretot el francès Thomas Chareyre, actual campió del món, que ja sap el que és guanyar al Grandvalira Circuit –ho va fer en S1 en 2008 i 2009, tant ell com el germà Adrien Chareyre, aquest en S2. Les carreres de diumenge seran a partir de les 12.15 del migdia, i fins a les 17.00.

Trial tot terreny / Una vintena de pilots entren en competició avui a la Copa TT, a partir de les 16.00 a una cita a Ordino en la qual l’organització ha previst sorpreses per als pilots. No hi ha cap informació pública al respecte, perquè el que es vol és mantenir la tensió fins l’últim moment, però el que sí es pot avançar, segons es va dir el dia de la presentació, és que serà «divertit per al públic».
Aquesta prova de la Copa TT és la primera al Principat després de la prova inicial a Calvinyà. Albert Cabanes és, una vegada més, el gran favorit en la categoria més exigent, X-Trem, però les portes estan obertes a tot tipus de pilots que tinguin una bona màquina preparada per afrontar l’exigent traçat ordinenc. A més de la categoria X-Trem també hi haurà les categories de preparats i de vehicles de sèrie.

Rugbi / Andorra ja és a Heidelberg (Alemanya) per disputar avui i demà la segona cita de l’Europeu A de rugbi a 7. Després de jugar a Gdansk (Polònia) fa unes setmanes i acabar lluny de les últimes places després de remuntar en la jornada del diumenge, avui Andorra inicia el camí cap al cinquè lloc –és l’objectiu, acabar entre la cinquena i la vuitena posició– amb quatre partits en la primera jornada. Els partits seran contra Bèlgica –la gran favorita–, Polònia –potent–, Xipre –inferior a Andorra– i República Txeca –assumible–, mentre que demà es tancarà la fase regular amb Lituània –una incògnita–, per conèixer així els rivals finals a la jornada de tarda. Cristian Pons, seleccionador que serà jugador i deixarà la direcció de l’equip a Heidelberg en mans de Jordi Beal, creu que l’objectiu és assequible i exigible.

Ciclisme / Cap de setmana de gran intensitat per al ciclisme. Avui comença el Campionat d’Andorra contrarellotge amb la cronoescalada al Coll d’Ordino. La cita s’espera que tingui una participació d’una quarentena de corredors, tant de l’Agrupació Ciclista Andorrana com de la resta del país i també de fora. La prova seran 10km de distància amb els durs desnivells que ofereix el Coll d’Ordino. La sortida serà a Ordino a partir de les 10.30 el primer corredor.
La cursa està programada en un cap de setmana intens per al ciclisme, ja que demà es durà a terme una nova edició de la Volta als Ports, una prova cicloturista que transcorre només pel Principat i que té dos recorreguts, el més exigent de 104km i les ascensions a la Rabassa, la Comella, Coll d’Ordino i Engolasters, on acabarà al voltant de les 13.00.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT