PUBLICITAT

La modificació de la Llei del sòl es debatrà el dia 28 al Consell General

  • En la mateixa sessió es preveu que es pugui fer el nomenament dels membres de l'INAF, el nomenament del proper Raonador del Ciutadà, i la votació de l'esmena a la totalitat que podria presentar el PS a la llei d'horaris comercials
01072011comissiop
La primera reunió de la Comissió Permanent Foto: ANA / M. T.
La Comissió Permanent s'ha reunit aquest divendres al matí i ha fixat la data del 28 de juliol per celebrar la propera sessió al Consell General. En aquesta sessió s'haurà de votar modificació de la Llei general d'ordenació del territori i urbanisme, i les dues esmenes que s'han presentat a l'articulat, una del Partit Socialdemòcrata i una altra de Demòcrates per Andorra, que fan referència a qüestions tècniques. En la mateixa sessió es preveu que es pugui fer el nomenament dels membres de l'INAF, l'aprovació de l'informe del 2010 del Raonador del Ciutadà, el nomenament del proper Raonador del Ciutadà, i la votació de l'esmena a la totalitat que podria presentar el PS a la llei d'horaris comercials.

La modificació de la Llei del sòl es podria aprovar el proper 28 de juliol. Aquest dimarts dia 5 s'habilitarà la Comissió de Política Territorial i Urbanisme perquè comenci a tractar les dues esmenes que s'han presentat a l'articulat, i per a la sessió del dia 28 podria estar llesta la modificació. L'esmena que ha presentat el Partit Socialdemòcrata fa referència a una modificació que preveu que es paguin impostos en relació al terreny on s'edifica i no pas al terreny edificable, com preveia l'articulat. L'esmena presentada per Demòcrates per Andorra, per la seva banda, respon a la voluntat de simplificar la feina i fa referència només a aspectes tècnics. Totes dues es podrien aprovar sense problemes quan es treballin en comissió.

Durant la sessió del dia 28 es preveu que es pugui fer també el nomenament dels membres de l'INAF i de Josep Rodríguez com a nou raonador del ciutadà, a més d'aprovar l'informe del Raonador del 2010.

El darrer punt que s'hauria de debatre en aquesta sessió és la modificació de la Llei d'horaris comercials, o en cas que se'n presenti, la seva esmena a la totalitat. La consellera socialdemòcrata Mariona González ha apuntat que és bastant probable que el grup parlamentari decideixi presentar l'esmena a la totalitat. En aquest cas, aquesta es votaria el dia 28 de juliol, i per tant la modificació de la llei es retardaria fins a mitjans d'agost.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT