PUBLICITAT

Alís culpa Saetde de la meitat del deute comunal d'Encamp

  • El cònsol té previst proposar a la corporació presentar un recurs i continuar reclamant els danys
P. G.
ENCAMP

Periodic
Vista general dels terrenys de la Concòrdia, des de dalt del pic Griu. Foto: TONY LARA

Si Saetde no hagués presentat la demanda contra el concurs d'explotació dels terrenys de Concòrdia que va presentar el Comú d'Encamp al 2005, la corporació tindria la meitat del deute que té ara. Al menys així ho creu el cònsol d'Encamp, Miquel Alís, que va valorar ahir la sentència de la secció civil de la Batllia que estima una part de la demanda formulada per la societat contra el Comú encampadà. Alís va explicar ahir que aquesta part és mínima «perquè el terreny té una zona de 100 milions de metres quadrats i la part de la què parla la sentència és de 10.000 metres quadrats», va manifestar Alís.

Aquesta sentència és de primera instància i per tant ara la corporació comunal haurà d'estudiar si presentar o no recurs en segona instància. El cònsol encampadà va explicar ahir que ell proposarà recórre-la a la corporació que serà qui definitivament ho haurà de decidir.

Alís reconeix que la sentència «va donar la raó mínimament a Saetde, a nivell de territori», especifíca, perquè, segons diu, només és una «mínima part» del terreny.

El cònsol encampadà va manifestar que la intenció del Comú era treure a concurs tant l'explotació del Funicamp com la d'aquests terrenys per restar despeses comunals. El concurs era obert i també podia optar Saetde. La societat concessionària de les pistes d'esquí del Pas de la Casa i de Grau Roig va decidir presentar la demanda al·legant que ja era l'explotadora d'aquests terrenys.

Finalment, la Batllia s'ha pronunciat tot i que ha estimat una part de la demanda, presentada per la societat.

Des del Comú encampadà es va fer el càlcul de poder cobrar per aquesta concessió prop de 19 milions d'euros. Una quantitat que el cònsol va remarcar com a necessària per al Comú, tant pel que fa a la reducció del deute (que suposaria la meitat que l'actual xifra de 37 milions d'euros que ara té marcat el comú com a deute), com també per sanejar els comptes de pressupostos anuals.

DANYS I PERJUDICIS / El Comú també va reclamar a Saetde danys i perjudicis per tot l'ocasionat, la qual cosa denega aquesta primera sentència. «Nosaltres consideràvem que Saetde no havia de parar aquesta ampliació i li demanàvem danys i perjudicis però ara el Batlle ens diu que no podem reclamar-los», va explicar Alís.

El cònsol encampadà va criticar la postura de la societat des del seu inici perquè «a principis del mandat nosaltres volíem treure en concessió el Funicamp i una zona d'Envalira i Saetde ha posat totes les traves perquè no es podés fer», va explicar el cònsol encampadà.

Tot i això aquesta qüestió a l'igual que el contingut de la resta de la sentència s'estudiarà si formarà part del possible recurs que presentarà la corporació comunal i que el cònsol vol impulsar.

Alís recorda que no poder treure a concurs la concessió del Funicamp sobretot, i de l'explotació dels terrenys sí que suposa un perjudici per a les arques comunals al no poder rebaixar a la meitat de l'endeutament que suposaria aquesta concessió.

El Funicamp té unes pèrdues de més de dos milions d'euros cada anys. Per aquest motiu el Comú va plantejar treure a concurs no només aquesta infraestructura, que ja de per sí és deficitària, sinó també amb la gestió de l'ampliació del terreny d'Envalira. En aquesta oferta, el cònsol major assegura que Saetde o la societat que hagués pogut optar a l'explotació hagués pogut treure benefici, «i conseqüentment el Comú també hagués rebaixat el seu deute», va reiterar Alís.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT