PUBLICITAT

Electrotècnia pagarà els sous dels treballadors aquest mes

  • Els creditors van acordar ahir dues transaccions per cobrar 400.000 y
P. G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Façana de l'empresa Electrotècnia. Foto: TONY LARA

L'assemblea de creditors d'Electrotècnia, reunida ahir a la Batllia, va acordar dues transaccions que facilitaran el cobrament de 400.000 euros. L'empresa, per la seva part, podrà amb aquest ingrés satisfer els sous dels treballadors que encara deu, no així les indemnitzacions que reclamen, perquè aquestes hauran de resoldre's judicialment i queden a disposició de l'administrador i de la Batllia.

L'assemblea de creditors es va celebrar amb el motiu de demanar l'opinió dels presents pel cobrament de dos deutes de dues empreses. En aquest cas l'administrador demana l'opinió dels creditors perquè el cobrament dels deutes no són del 100%. Així una de les empreses, en qüestió devia a Electrotècnia 120.000 euros i pagarà immediatament 90.000 euros i , l'altra que devia 330.000 euros, també en pagarà menys i ho farà de manera fraccionada.

Des de l'empresa es va acordar en un primer moment fer front als pagaments dels sous que deuen als seus treballadors que corresponen al passat mes de desembre i 11 dies del mes de gener, així com també la part proporcional de les vacances. No es farà, així, el pagament de les indemnitzacions que reclamen els treballadors que han d'esperar la resolució judicial.

L'advocat defensor de l'empresa, Jordi Segura, va explicar ahir que el cobrament d'aquestes transaccions són una bona notícia perquè l'empresa «encara té molts crèdits per cobrar i tant de bo es resolguin tots així», va manifestar.

Electrotècnia té pendent de cobrar més dos milions d'euros, però els crèdits que li han reclamat i que haurà de pagar l'empresa, si l'administrador ho reconeix, són 2,7 milions d'euros.

L'EXGERENT / L'exgerent de l'empresa, Juan Ramon Morante, té un deute a l'empresa que supera els 300.000 euros, segons va assegurar ahir el lletrat defensor d'Electrotècnia. Morante va ser acusat pels actuals representants de l'empresa per ser el responsable de la situació que va provocar la fallida. Segons els propietaris Morante no es va fer càrrec de la seva part del crèdit de 2 milions d'euros que van demanar des de l'empresa.

Electrotècnia va presentar la seva fallida al desembre de l'any passat, sis mesos després de presentar la seva dissolució, tot i que els mateixos propietaris van assegurar que el procés de liquidació ve de l'any 2009.

recuperar actius / El procés que ha de seguir ara la part empresarial és que l'administrador pugui recuperar tots els actius de l'empresa per poder fer front als diferents deutes. Així es preveu que des d'Electrotècnia es convoquin subhastes públiques de material empresarial, com vehicles i d'altres mercaderies de les que disposa l'empresa. Amb tot, ara queda pendent la resolució judicial de diferent litigis que tenen com a part i contrapart Electrotècnia, tant pel que fa a la reclamació que li fan a l'exgerent, com d'altres on l'empresa s'haurà de defensar. Aquestes sentències determinaran si els 2,7 milions d'euros que li reclamen a Electrotècnia són justos o són menys, a l'igual que els dos milions que l'empresa té pendent de cobrar són els que l'administrador considera que s'han de pagar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT