PUBLICITAT

La qualitat de l'aire en interiors, sota valors acceptables

EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Participants a la jornada, ahir a la seu central de Crèdit. Foto: TONY LARA

La qualitat de l'aire en interiors ha estat mesurada per primera vegada a Andorra en una campanya pilot realitzada pel Departament del Medi Ambient, i ha obtingut uns resultats que es poden considerar positius, segons va exposar ahir el director del Departament, Marc Rossell. Tot i això, al Principat encara no es disposa de nivells reguladors en aquest àmbit, i per això s'ha hagut de comparar amb una normativa francesa. En aquest sentit, Rossell va destacar que en un futur s'hauran d'establir límits per determinar aquesta qualitat.

A la campanya, van mesurar-se durant 72 hores d'exposició nivells de formaldehid i benzè a diversos espais de l'edifici administratiu del Govern i altres dependències, així com a habitatges privats. Malgrat ser positius, s'està duent a terme una campanya de sensibilització perquè els ciutadans prenguin mesures per a la qualitat de l'aire interior. Cara a la nova estratègia mediambiental 2012 -2016 també queda contemplada la integració d'alguna tipologia de control.

Els resultats de la campanya van exposar-se ahir en el marc de la primera Jornada Tècnica de Qualitat Ambiental en Interiors a Andorra, organitzada per l'Associació Andorrana per a la Qualitat Ambiental en Interiors (AAQAI) amb el suport de Crèdit Andorrà, el Govern, FEDA i el Col·legi d'Enginyers. Una de les mesures que van destacar-se durant la jornada per afavorir la qualitat de l'aire és la ventilació dels espais tancats, que s'ha d'intentar fer a diari i en hores de poc trànsit, preferiblement a la nit.

Les primeres proves de mesurament s'han previst de realitzar a l'entorn escolar, on hi ha infants i joves. Aquestes proves es podrien estendre també a altres espais de l'Administració en un futur, va informar l'ANA.

El ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, va inaugurar l'acte juntament amb la directora de l'Àrea Banca Comercial de Crèdit Andorrà, Sílvia Cunill i el president de l'AAQAI, Josep Sobrevias. Camp va voler traslladar un missatge d'optimisme en el seu discurs, indicant que en els darrers tres anys la qualitat de l'aire ha millorat un 40%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT