PUBLICITAT

El comú de Canillo redueix el 20% l'impost de la construcció

  • Casadevall espera que la mesura ajudi a decidir-se les persones que estan plantejant-se fer una obra nova
EL PERIÒDIC
CANILLO

El Comú de Canillo va aprovar ahir una modificació de l'article 72 de l'ordinació tributària per la qual rebaixa fins a un 20% l'impost de la construcció. Això a la pràctica significa que el constructor haurà de pagar 52,08 euros per metre quadrat de la superfície edificada, en lloc dels 65 euros per metre quadrat que s'havien de pagar fins ara, segons va informar ahir l'ANA.

La reducció de l'impost arriba fins al 20%. La rebaixa es fa en el tipus de gravamen, modificant l'article 72 de l'ordinació tributària: aquest tipus passa de 32,55 euros el metre quadrat a 26,04 euros per metre quadrat.

Això vol dir que la quota tributària de l'impost de construcció passa de 65 euros per metre quadrat a 52,08 euros per metre quadrat en els edificis destinats a la venda. Conseqüentment, la construcció de les edificacions de nova planta o ampliació d'edificacions existents que es destinin a ús d'habitatge per a ús propi o a lloguer tindran una quota tributària de 5,2 euros per metre quadrat amb la bonificació del 90% que contempla l'ordinació.

El cònsol major de Canillo, Enric Casadevall, va explicar que la mesura aprovada aquest dijous a la sessió de Consell Sabut «pot ajudar a acabar de decidir aquelles persones que estaven valorant la possibilitat de començar una nova construcció». El cònsol de Canillo també va fer esment a la modificació de la Llei del sòl que ha entrat el Govern al Consell General, com un argument més per «posar més fàcil» la possibilitat de nova construcció a la parròquia.

Aquesta modificació es preveu que sigui de reactivació econòmica per la parròquia ja que en la majoria de les corporacions els ingressos pel que fa a la construcció s'han vist reduïts considerablement per la crisi econòmica.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT