Segona meitat d'il·lusió

• L'Escale cau amb un gol que rep al quart d'hora de la primera part, però frega l'empat contra el Paks hongarès
R. M. S.

Víctor Rodríguez i Jordi Rubio intenten evitar la progressió d'un rival, ahir a l'Estadi Comunal. Foto: TONY LARA

La UE Escale Santa Coloma va tenir ahir dues cares contra el Paks d'Hongria. La de la primera part, grisa, i la de la segona, més clara, on va disposar d'ocasions per empatar el 0-1 que va encaixar als 14 minuts de joc. Al final, una derrota per la mínima en el partit d'anada de la UEFA Europa League.

L'Escale es va veure obligat a jugar a la defensiva davant de la sortida del Paks, que de seguida va intentar superar la línia de darrere del Santa Coloma, jugant amb el fora de joc dels davanters rivals. Les coses més o menys sortien bé sense que el conjunt hongarès donés mostres d'un gran potencial ofensiu, però al minut 14 una pilota trencava la defensa i Vayer es va incorporar com una bala per marcar davant de la pressió d'un defensa i el porter Rivas, que ja si li tirava a sobre. EL 0-1 no va canviar la disposició del joc ni les intencions de cap dels dos equips. L'Escale intentava tenir la pilota, i el Paks no el deixava amb el seu toc entre jugadors que deixava ben clares les diferències entre els dos conjunts. El temps passava sense que els colomencs tinguessin presència ofensiva, mentre que el Paks començava a trobar llocs, sobretot per bandes.

Així, al minut 29, una pilota centrada va caure a peus de Bartha, un dels homes més actius del conjunt hongarès, i aquest va retallar amb qualitat per xutar al segon pal on la pilota va marxar massa alta, sense que Rivas tampoc no arribés. Eren els minuts del Paks, que just al 33 tenia una nova ocasió, ara de Magasfoldi, que també enviava alta. Va donar temps, això sí, per a que Àlex Martínez fallés un rebuig dins de l'àrea i deixés sol a Magasfoldi, que de nou va demostrar tenir el punt de mira desviat. Però l'Escale va tenir la seva amb un xut de Bernat al pal llarg que va anar fora. Va ser la millor i única ocasió.

En la represa, l'Escale va sortir amb més convenciment ofensiu, i així el treball havia de donar fruits. No havien passat deu minuts quan Boris Anton es va trobar tot sol davant del porter Csernyanszki, però la seva rematada, fluixa, va acabar fàcil en els guants de l'hongarès. Els colomencs, amb tot, tenien més arguments en atac i al minut 60 ho van demostrar amb una falta d'estratègia que va habilitar Jordi Rubio, tot i que el defensa va estar més ràpid. Al minut 65, encara hi va haver més, perquè Víctor Rodríguez va regatejar el seu parell i va fer una centrada que Bernat va rematar de cap fora per poc. El Paks va fer llavors dos canvis de cop per intentar recuperar força ofensiva, però l'Escale no havia de patir res, perquè va creure en un empat que, amb tot, no va arribar.