PUBLICITAT

Pirineus amunt, Pirineus avall

  • La travessa recorre la serralada de punta a punta, amb parada al Principat
C.G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Carballido conversa amb alguns dels participants durant la festa celebrada a Escaldes, ahir. Foto: TONY LARA

Commemorant l'any dels Pirineus 2011, la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) ha organitzat aquest estiu una travessa que recorre la serralada de punta a punta. El funcionament és senzill: la meitat dels participants surten d'Hondarribia i l'altre de Colliure, i es troben a un punt entremig, la Vall d'Azun. Es tracta 15 dies d'etapes festives que van començar el 25 de juny passat i que finalitzaran el proper 9 de juliol.

El país dels Pirineus evidentment no podia faltar a la cita. Ahir els caminants van fer escala al Principat amb dos recorreguts, un començant des del pic del Comapedrosa i l'altre de la Vall del Madriu. La jornada va finalitzar amb un acte festiu a Escaldes-Engordany, que va aprofitar la celebració de la travessa de la CTP per promocionar la seva capitalitat de la cultura catalana. Per aquest motiu l'acte va comptar amb les actuacions de l'esbart Santa Anna, l'escola Líquid Dansa, la Gross Band i un espectacle dels Diables d'Andorra.

Tot estava apunt per rebre als corredors, que malgrat l'esforç d'ahir, sigui perquè la festa es presentava animada, sigui perquè ja porten dies a l'esquena i comencen a acostumar-se a això de fer grans caminades, no semblaven excessivament cansats. Al Prat del Roure els van rebre la cònsol d'Escaldes, Monsterrat Capdevila, el ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, i el vicepresident de la regió Migdia Pirineus, Marc Carballido.

Carballido va explicar que paral·lelament a la travessa, la voluntat és que l'esdeveniment es converteixi en un «punt d'encontre per parlar de la serralada i de les oportunitats que ofereix», tant als que hi viuen com als turistes.

La idea és bona i permet unir esforços en el treball per captar visitants. Camp, Capdevila i Carballido van compartir aquesta opinió, motiu pel qual van apostar per celebrar-ne una segona edició l'any vinent. Això si, caldrà canviar algunes coses, van reconèixer. Les primeres jornades van comptar amb la participació d'una setantena de corredors. Ahir eren pràcticament una trentena. «S'ha de millorar, estudiar el període de celebració perquè ara encara hi han escoles i no tothom està de vacances», va exposar Camp. El ministre també va proposar una possible reducció del recorregut, perquè «s'ha d'estar en forma i això redueix el públic al que s'adreça».

Tenen un any per treballar. Mentrestant, aliens a si són pocs o molts, els participants van gaudir ahir amb els actes escaldencs després de descobrir les meravelles de les muntanyes andorranes. Avui toca llevar-se d'hora i tornar a recórrer els Pirineus. Amunt i avall.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT