PUBLICITAT

Josep Dallerès, ambaixador d'Andorra al Consell d'Europa

  • L'exsíndic accepta el càrrec amb el repte de la presidència andorrana per a l'any vinent
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Josep Dallerès. Foto: TONY LARA

Josep Dallerès ha acceptat el càrrec d'ambaixador d'Andorra al Consell d'Europa. Així ho va afirmar ahir en una entrevista al programa Ningú és perfecte de Ràdio Valira. Dallerès va manifestat que assumeix aquest repte «amb ganes» i va afegir que intentarà donar el millor de si mateix. Del fet d'acceptar una proposta d'un partit que no és el seu, l'exsíndic va indicar que aquest no és un càrrec polític sinó de representació de l'Estat.

Dallerès va explicar que ha acceptat el càrrec ofert pel cap de Govern, Toni Martí, amb el repte que suposa que a Andorra li toqui assumir l'any que ve la presidència del Consell d'Europa.

Dallerès va posar de relleu, un cop més, el malestar que viu al si del Partit Socialdemòcrata i ha afegit que està «decebut amb moltes coses» i que fa mesos que es planteja la possibilitat d'abandonar el partit. També va manifestar que discrepa de l'anàlisi que s'ha fet dels resultats electorals, atribuint la desfeta només a la crisi econòmica. Pel que fa a la possibilitat de continuar en la política comunal si no hagués acceptat el càrrec d'ambaixador, Dallerès va ser clar i va dir que ell ha acabat una etapa política després de molts anys d'estar a la primera línia.

El portaveu del Govern, Jordi Cinca va destacar que aquest nomenament no suposa «cap rebombori» en ningun dels grups parlamentaris. Segons va explicar ahir Cinca la proposta del nomenament «obeeix al fet que ha de ser una figura trascendent perquè s'està a les portes d'assumir la presidència del Consell d'Europa i el currículum de Dallerès és brillant i intatxable i és difícil trobar un altra figura tant brillant», va elogiar el portaveu de l'Executiu, en la posterior roda de premsa del Consell de Ministres.

L'experiència i rellevància política de Dallarès «ningú la posa en dubte», va comentar el ministre de Finances i Funció Pública.

Dallarès ha ocupat diferents càrrecs polítics en la història, de ministre d'Educació, Cultura i Joventut en dos legislatures d'Òscar Ribas, cònsol menor d'Encamp, síndic general en la primera legislatura constitucional, i conseller en les eleccions del 1997, 2001 i 2005 i al 2009 va tornar a ser síndic general.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT