PUBLICITAT

Amat i Pijuan, nous membres del Tribunal Superior

  • El ?BOPA' oficialitza la renúncia de Saura i anuncia la de Franquet
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

El Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) publicava ahir dos acords del Consell Superior de Justícia. Un fa referència a les renúncies presentades per Lluís Saura com a magistrat de la sala administrativa del Tribunal Superior de Justícia, i per Elisenda Franquet, com a magistrada adjunta del Tribunal de Corts. L'altre acord feia públics els nomenaments d'Eulàlia Amat per al càrrec de magistrada amb adscripció principal a la sala civil i secundària a la sala administrativa del Tribunal Superior de Justícia, i de Josep Maria Pijuan com a magistrat amb adscripció principal a la sala penal i secundària a la sala civil del mateix tribunal.

En relació al primer acord, la renúncia de Franquet és amb efectes immediats, mentre que la de Saura els tindrà a partir del 31 de juliol.

PART EN LA DEPURADORA / Cal recordar que Saura va ser recusat a mitjans de juny per la sala penal del Tribunal Superior en l'afer Saur Vallnet. La UTE va demanar-ne la recusació al·legant que el magistrat no era imparcial donat que era soci del bufet Roca Junyent de Barcelona, que a l'època quan va saltar el conflicte per la construcció de l'estació depuradora d'Anyós prestava serveis al Govern.

L'Executiu va aportar documentació que acredita aquestes relacions amb el bufet català. El cas continua pendent de la resolució que adopti el Tribunal dels Drets Humans d'Estrasburg, que va acceptar el recurs presentat per la UTE per indefensió.

Des del moment de la recusació, en l'àmbit judicial s'especulava amb la possibilitat que el magistrat dimitís i en la reunió del Consell Superior de la Justícia, el seu president Lluís Montanya hauria informat de la dimissió el jutge català a través d'una carta amb també data de mitjans de juny.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT